Zajednica sportskih udruga Općine Viškovo za programe javnih potreba u sportu u ovoj godini izdvaja 143 tisuće eura

Foto: Općina Viškovo

Zajednica sportskih udruga Općine Viškovo objavila je Javni natječaj za predlaganje programa/projekata javnih potreba u sportu za 2024. godinu. Planirana vrijednost natječaja iznosi 143.000 eura, što je 20 tisuća eura više nego prošle godine. Sredstva za rad i aktivnosti Zajednice u svom Proračunu osigurava Općina Viškovo.

„Zajednica sportskih udruga Općine Viškovo osnovana je prije nešto više od šest godina s ciljem unaprjeđenja sporta, sportske kulture, uvjeta za sportaše i sportske klubove te rada na razvoju i afirmaciji sporta. Zadovoljna sam što i kako radi naša Zajednica te iz tog razloga svake godine povećavamo sredstva za cijeli niz njihovih aktivnosti. Tako smo u ovogodišnjem Proračunu za sve aktivnosti Zajednice planirali 227 tisuća eura, a iznos predviđen za financiranje programa i projekata povećali za 20 tisuća eura. Činjenica da je više od tisuću djece i mladih uključeno u klubove i udruge za nas predstavlja zadovoljstvo, ali i izazov jer moramo nastaviti proaktivno promišljati o sve većim potrebama u sportskom segmentu, kako financijskim tako i infrastrukturnim“, kaže općinska načelnica Sanja Udović.

Tajnik Zajednice sportskih udruga Općine Viškovo Dino Klaić kaže kako će pri utvrđivanju financiranja programa javnih potreba sagledati interes razvoja sporta i sportskih djelatnosti na području općine Viškovo.

„Suradnjom s Općinom Viškovo smo zadovoljni jer imamo kvalitetan partnerski odnos zasnovan na međusobnom uvažavanju. Drago mi je da svake godine povećavaju sredstva za rad Zajednice pa smo zahvaljujući tome, primjerice, ove godine pokrenuli i program „Sport je IN“ za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom kojim smo ovoj osjetljivoj skupini omogućili kvalitetnije provođenje slobodnog vremena i povećali fizičku aktivnost. Ujedno kroz ovaj projekt talentiranu djecu usmjeravamo u parasport. Zahvaljujući financiranju Općine, program je u potpunosti besplatan za sve polaznike, a vodi ga stručni tim trenera s velikim iskustvom rada u parasportu i rada s djecom s teškoćama u razvoju te osobama s invaliditetom na čelu sa Sinišom Kuharićem“, ističe tajnik Zajednice Dino Klaić.

Kroz netom objavljeni Javni natječaj, Zajednica sportskih udruga Općine Viškovo poziva fizičke i pravne osobe (udruge, klubove, organizacije) koje su programski usmjerene na rad u području sporta da se prijave na financijsku podršku programima/projektima koji doprinose razvoju sporta na području Općine Viškovo. Mogu se prijaviti programi/projekti koji doprinose razvoju sporta: škole sportova za djecu i mladež te sudjelovanje na natjecanjima i turnirima. Najmanji iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom programu/projektu 700 eura, a najveći iznos po pojedinom projektu je 12.000 eura. Rok za podnošenje prijedloga projekata i programa je 30 dana, a završava 8. veljače ove godine. Tekst natječaja sa svim potrebnim uputama i obrascima dostupan je na općinskoj web stranici.

Najčitanije


Povezane objave

POKOPI NA GROBLJIMA (881)

POKOPI NA GROBLJIMA (881)

SUBOTA, 13. SRPNJA 2024. KOZALA, 10.00: Stanislav Majić (1951) DRENOVA, 11.00Terezija Begović  LOVRAN, 13.00Velimir Miladinović (1934) JELENJE, 18.00Vladimir Kišić (1938) LIČ, 17.00Marija Kropf  VOJNI TUK, 17.00Nikola Vujnović (1943) PONEDJELJAK, 15....

Obilježena 82. godišnjica stradanja sela Podhum

Obilježena 82. godišnjica stradanja sela Podhum

Na spomen-području Soboli održana je svečana komemoracija povodom 82. godišnjice stradanja mještana Podhuma, u znak sjećanja na nedjelju, 12. srpnja 1942. godine kada su talijanski fašisti strijeljali 91 mještanina, selo je spaljeno, a preživjeli odvedeni...

Pin It on Pinterest