Uz rotor u centru Viškova postavljene dvije kamere za nadzor prometa

Foto: Općina Viškovo

Uz kružno raskrižje u centru Viškova postavljene su dvije kamere za nadzor prometa u mirovanju, izvijestili su iz Općine Viškovo.

„Do kraja svibnja kamere će biti u pokusnom radu i prekršaji se neće evidentirati. Počevši od ponedjeljka, 3. lipnja, prometni redar će sankcionirati vlasnike vozila koji krše prometne propise. Naime, od izgradnje petoga viškovskog rotora gotovo svakodnevno svjedočimo situaciji u kojoj neodgovorni pojedinci vozilo ostave u kružnom raskrižju i odu obavljati privatne ili poslovne obaveze. Ma koliko to kratko bilo, takve radnje umnogome smanjuju protočnost prometa i ugrožavaju ostale sudionike u prometu“, kaže voditelj općinskog Odsjeka za komunalni sustav i investicije Tibor Tramišak.

Istodobno će se početi nadzirati i parkiranje na bočnoj prometnici koja od groblja Viškovo vodi prema centru općine. Naime, parkiranje je na toj dionici dozvoljeno u trajanju do najviše dva sata, i to radnim danom od 6 do 20 sati. Pakiranje bez vremenskog ograničenja bit će dozvoljeno svaki dan od 20 do 6 sati ujutro, a nedjeljom i blagdanom od 0 do 24 sata. Počevši od 3. lipnja, prometni redar će uz pomoć kamera za nadzor prometa sankcionirati vlasnike vozila koji ne poštuju ta vremenska ograničenja.

Najčitanije


Povezane objave

POKOPI NA GROBLJIMA (829)

POKOPI NA GROBLJIMA (829)

PONEDJELJAK, 20. SVIBNJA 2024. KOZALA, 14.30: Tomo Majetić (1931) DRENOVA, 12.30Ante Živković (1938) RUKAVAC, 15.00Marija Šišović  CRIKVENICA, 15.00Marija Ivančić (1924) ZUBOVIĆI, 17.00Marija Kustić (1937) UTORAK, 21. SVIBNJA TRSAT, 14.30Milica Makaus...

Globalni koncept dostave hrane stigao i u riječki zatvor

Globalni koncept dostave hrane stigao i u riječki zatvor

Globalni koncept dolaska do hrane preko dostavljača stigao je i u riječki zatvor. Kamera našeg reportera je tako snimila trenutke baš kada je dostavljač - pretpostavljamo - hrane, upravo pozvonio na vrata zatvora u središtu Rijeke, s velikom torbom...

Pin It on Pinterest