Uhićen 32-godišnjak osumnjičen za podmetanje požara u kojem je izgorio Sunset Beach Bar u Kostreni, pronašli mu i drogu

15.09.2023. 17:00 | Crna kronika, Novosti

Foto: Portal Burin

Policija je otkrila i uhitila muškarca koji se sumnjiči da je prije dvadesetak dana podmetnuo požar  na “Sunset Beach Baru”, smještenom u obalnom kupališnom pojasu u Kostreni, podno parkirališta Nova voda. Djelatnici  Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjim hrvatskim državljaninom, koji je, osim za palež, osumnjičen i za kazneno djelo vezano za drogu.  

Policija ga sumnjiči da je tijekom noći 27. kolovoza izazvao požar u kojem je u  potpunosti izgorio ugostiteljski objekt s cjelokupnim inventarom, čime je nastala materijalna šteta od oko 55.000 eura. Osim vlasnika ugostiteljskog objekta, oštećena je i jedinica lokalne samouprave za oko 1.000 eura (oštećene cijevi i ventili za tuševe), dok su daljnje širenje požara spriječili vatrogasci.

U sklopu provedenog kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Rijeci, obavljena je pretraga doma i drugih prostorija, kao i vozila te drugih predmeta osumnjičenika. Pretragom, obavljenom na području Rijeke, pronađeni su i oduzeti predmeti koji se dovode u vezu s izazivanjem požara, a također su pronađene i razne droge: oko 60 grama droge galaxy, oko 12 grama marihuane, oko pet grama amfetamina te nekoliko grama kokaina, droge MDMA te drugi predmeti, navodi policija.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena  sumnja da je 32-godišnjak  drogu posjedovao u namjeri daljnje prodaje, zbog  čega je i kazneno prijavljen. Po završetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 32-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku. 

Kao što smo već pisali, “Sunset Beach Bar” izgorio je u požaru u nedjelju, 27. kolovoza, rano ujutro. Unatoč brzoj intervenciji vatrogasaca, uništen je lokal površine oko 90 četvornih metara s inventarom. Dežurnim službama požar je dojavljen   oko 3.40 sati u nedjelju. Na mjesto događaja su odmah nakon dojave pohitale vatrogasne ekipe iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Rijeke, ali se u međuvremenu vatra već rasplamsala i poharala lokal.

Najčitanije


Povezane objave

Hrvatski košarkaši pobijedili Poljsku na turniru u Opatiji

Hrvatski košarkaši pobijedili Poljsku na turniru u Opatiji

Članovi hrvatske košarkaške reprezentacije odmjerili su danas snage s reprezentacijom Poljske u utakmici odigranoj u dvorani "Marino Cvetković", u sklopu međunarodnog turnira. Susret je okončan pobjedom hrvatskih košarkaša rezultatom 82:68.Turnir se u...

POKOPI NA GROBLJIMA (862)

POKOPI NA GROBLJIMA (862)

SUBOTA, 22. LIPNJA 2024. KASTAV: Franjo Jurčević (1943) SV. DUH (OMIŠALJ), 16.00Margareta Pranjić  PONEDJELJAK, 24. LIPNJA DRENOVA, 10.30Jelica Lelas (1949) KAMPOR, 18.00Ruža Kuparić (1945) UTORAK, 25. LIPNJA 2024. KOZALA, 14.30Petra Medved (1955) KOZALA,...

Pin It on Pinterest