Opatijska Udruga Žmergo obilježila 30 godina djelovanja, program počeo predavanjem Korada Korlevića

08.05.2024. 09:30 | Novosti, Opatija, Rijeka & Regija

Foto: PGŽ, Grad Opatija

Opatijska Udruga Žmergo ove godine obilježava veliki jubilej, 30 godina djelovanja u zajednici, sa zajednicom i za zajednicu, te je tim povodom u opatijskom Centru Gervais organizirala konferenciju o klimatskim promjenama i njihovom utjecaju na Primorsko-goransku županiju. Program je počeo  predavanjem Korada Korlevića, a nastavio se panel raspravom o regionalnim politikama u kontekstu zelene tranzicije i klimatskih promjena za koju je uvodnu riječ iznio Zoran Skala, ambasador Europskog klimatskog pakta i član Tranzicijske inicijative TIKO.

Župan Zlatko Komadina, gradonačelnik Opatije Fernando Kirigin, predsjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke Ana Trošelj, Zvonimira Grdić Šverko s Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu i Korado Korlević razgovarali su o dijalogu između građana i donositelja odluka o aktualnim trendovima povezanim s klimatskim promjenama u našoj županiji i kako im se prilagoditi.

Posjetitelji su mogli pogledati i retrospektivnu izložbu fotografija i artefakata koji su obilježili dosadašnjih 30 godina rada Žmerga, a najavljen je i niz aktivnosti koje Udruga priprema tijekom slavljeničke godine, uz poziv građanima na uključivanje i preuzimanje aktivne uloge u oblikovanju vlastite, održive i otporne zajednice.

 

Najčitanije


Povezane objave

POKOPI NA GROBLJIMA (829)

POKOPI NA GROBLJIMA (829)

PONEDJELJAK, 20. SVIBNJA 2024. KOZALA, 14.30: Tomo Majetić (1931) DRENOVA, 12.30Ante Živković (1938) RUKAVAC, 15.00Marija Šišović  CRIKVENICA, 15.00Marija Ivančić (1924) ZUBOVIĆI, 17.00Marija Kustić (1937) UTORAK, 21. SVIBNJA TRSAT, 14.30Milica Makaus...

Globalni koncept dostave hrane stigao i u riječki zatvor

Globalni koncept dostave hrane stigao i u riječki zatvor

Globalni koncept dolaska do hrane preko dostavljača stigao je i u riječki zatvor. Kamera našeg reportera je tako snimila trenutke baš kada je dostavljač - pretpostavljamo - hrane, upravo pozvonio na vrata zatvora u središtu Rijeke, s velikom torbom...

Pin It on Pinterest