U “Zajcu” gostuje “Romeo i Julija” mariborskog Slovenskog narodnog gledališča, a onda plesni spektakl „Carmina Burana”

17.06.2022. 15:00 | Mozaik, Novosti

Foto: HNK Ivana pl. Zajca

Suradnja i međusobna razmjena gostovanja riječkog HNK Ivana pl. Zajca i Slovenskog narodnog gledališča iz Maribora nastavlja se u četvrtak, 23. lipnja, kada na pozornici „Zajca“ gostuje Drama mariborskog SNG-a i najpoznatija ljubavna priča svih vremena, „Romeo i Julija“ Williama Shakespearea u režiji Aleksandra Popovskog, koja će ujedno i zatvoriti ovosezonski Shakespeareov ciklus u riječkom HNK-u. Predstava se izvodi uz titlove na hrvatskom jeziku.
Nakon 70 godina izbivanja s pozornice u Mariboru, umjetnički ravnatelj mariborske Drame Aleksandar Popovski odlučio je vratiti ju na scenu uz komentar: „Fascinantna je snaga djevojke koja odluči proći kroz smrt u zagrljaj ljubavi. Smatrao sam zato da je važno prikazati priču kroz njezine oči.”
U naslovnim su ulogama Žan Koprivnik i Julija Klavžar, ta ostale glume Ksenija Mišič, Vladimir Vlaškalić, Kristijan Ostanek, Maša Žilavec, Vojko Belšak, Matevž Biber, Nejc Ropret, Mojca Simonič i drugi. Prevoditelj je Srečko Fišer.
Mariborčani u riječkom HNK-u ponovno gostuju već 28. lipnja plesnim spektaklom Baleta SNG-a „Carmina Burana”.

Najčitanije


Povezane objave

Obilježen Dan oslobođenja Kostrene

Obilježen Dan oslobođenja Kostrene

Povodom obilježavanja Dana oslobođenja Kostrene predstavnici UABA Kostrena, općinske uprave, općinskih ustanova i udruga položili su vijence na spomen-obilježja u znak sjećanja na žrtve NOB-a.Vijenci su položeni na polje s grobovima palih boraca NOB-a na...

POKOPI NA GROBLJIMA (800)

POKOPI NA GROBLJIMA (800)

SUBOTA, 20. TRAVNJA 2024. KASTAV, 13.00: Ivan Horvat (1957) KLANA, 17.00Vladimir Šebelja (1933) NJIVICE, 15.30Marija Dapčić  BOGOVIĆI, 16.00Katica Bogović (1933) CRNI LUG, 13.00Dragica Barak (1930) SV. KRIŽ - SENJSKA DRAGA, 15.00Mate Nekić (1963) HVAR,...

Pin It on Pinterest