U srijedu ujutro počinje s radom novi bolnički kompleks za ženu i dijete na Sušaku

02.04.2024. 17:28 | Novosti, Rijeka, Rijeka & Regija

Foto: PGŽ, Grad Rijeka

Bolničke usluge za žene i djecu od srijede, 3. travnja, u 8 sati pružaju se isključivo u novom kompleksu KBC-a na Sušaku

U srijedu, 3. travnja, u 8 sati počinje s radom novi bolnički kompleks KBC-a Rijeka na Sušaku. To znači da dosadašnji bolnički kapaciteti na lokalitetu Kantrida kao i Klinika za ginekologiju i porodništvo u zgradi smještenoj na lokalitetu Rijeka istodobno prestaju s radom.
Sve bolničke i polikliničke usluge za liječenje žena i djece objedinjene su u novom kompleksu na Sušaku, a svi pacijenti koji trebaju ove usluge liječenja od srijede trebaju se javljati u novi bolnički kompleks na Sušaku, gdje su objedinjeni svi bolnički sadržaji koji su bili smješteni na lokalitetu Kantrida te Klinici za ginekologiju i porodništvo na lokalitetu Rijeka.

Planirana zadnja faza ukupnog procesa preseljenja na lokalitet Sušak odvit će se u jednom danu, kada će i zadnji pacijenti i osoblje napustiti lokalitet Kantrida te lokalitet Rijeka sanitetskim vozilima, sukladno najvišim međunarodnim standardima i propisima, navode iz KBC-a Rijeka, te dodaju da se preseljenje bolnice, što je sam po sebi složen, odgovoran i zahtjevan proces odvija u pet faza, a počeo je koncem prošle godine, kada je novi bolnički kompleks kompletno opremljen novom i najsuvremenijom medicinskom i nemedicinskom opremom. Uslijedile su edukacije osoblja, kalibracije opreme, testiranja i provjere svih sustava da bi posljednja, zadnja, peta faza preseljenja koja podrazumijeva kompletno napuštanje dosadašnjih pozicija bila moguća na medicinski siguran način i u kratkom roku.

U glavnoj zgradi novog kompleksa na Sušaku, onoj bolničkoj, omogućeni su vrhunski uvjeti za pružanje sofisticiranih medicinskih usluga, kao što je novoopremljeni hitni prijam za djecu i hitni prijem za žene, polikliničke ambulante, operacijske sale, rađaonice, jedinice intenzivnog liječenja, bolesničke sobe, sobe za babinjače, djecu i roditeljsku pratnju, predavaonice i prostor namijenjen odvijanju vrtićkog i školskog programa za djecu pacijente. Uz novu bolničku zgradu tu je i nova zgrada tzv. tehno-ekonomskog bloka u kojoj će biti smještene popratne, druge službe bez kojih bolnica ne bi mogla funkcionirati. Obje zgrade sadrže i više etažne garaže kojima, kao i ukupnim prometom unutar bolničkog kruga na lokalitetima Rijeka i Sušak, upravlja tvrtka Rijeka plus.

Do završetka izgradnje novog rotora, na spoju ulica Tome Strižića i Vjekoslava Dukića, prilaz novom bolničkom kompleksu preporučuje se iz pravca zapada, Sveučilišnom avenijom. Pješački ulazi u zgradu mogući su sa sjeverne i južne strane te iz podzemne garaže dok je pristup za vozila hitnih službi osiguran posebnim ulazima s južne strane. Komunikacija sa starim objektima na lokalitetu Sušak moguća je spojnim hodnicima, te iz bolničkog kruga stubama uz fasadu tehno ekonomskog bloka.

Najčitanije


Povezane objave

Obilježen Dan oslobođenja Kostrene

Obilježen Dan oslobođenja Kostrene

Povodom obilježavanja Dana oslobođenja Kostrene predstavnici UABA Kostrena, općinske uprave, općinskih ustanova i udruga položili su vijence na spomen-obilježja u znak sjećanja na žrtve NOB-a.Vijenci su položeni na polje s grobovima palih boraca NOB-a na...

POKOPI NA GROBLJIMA (800)

POKOPI NA GROBLJIMA (800)

SUBOTA, 20. TRAVNJA 2024. KASTAV, 13.00: Ivan Horvat (1957) KLANA, 17.00Vladimir Šebelja (1933) NJIVICE, 15.30Marija Dapčić  BOGOVIĆI, 16.00Katica Bogović (1933) CRNI LUG, 13.00Dragica Barak (1930) SV. KRIŽ - SENJSKA DRAGA, 15.00Mate Nekić (1963) HVAR,...

Pin It on Pinterest