U riječki zatvor smješten 45-godišnjak s Krasice koji je nožem ranio bivšu partnericu, a kasnije sjekirom napao muškarca koji joj je previjao ranu

22.02.2024. 18:00 | Crna kronika, Novosti

Foto: Portal Burin (ilustracija)

U riječki zatvor smješten je danas poslijepodne Filip Šebalj (45) s Krasice, osumnjičen da je nožem ozlijedio svoju bivšu partnericu, a sjekirom napao muškarca u njenom stanu. Sudac istrage Županijskog suda u Rijeci odredio mu je istražni zatvor zbog opasnosti da bi, ostane li na slobodi, mogao ponoviti kazneno djelo i utjecati na svjedokinju koju je ozlijedio.
Šebalja riječko Općinsko državno odvjetništvo tereti za dva kaznena djela – pokušaj teške tjelesne ozljede i prijetnju. Prema dosadašnjim sumnjama – pretočenim u policijsku kaznenu prijavu i istražne dokumente tužiteljstva – prvi delikt počinio je u subotu, 17. veljače, u jutarnjim satima, u prizemlju obiteljske kuće na Krasici u kojoj živi njegova bivša ljubavna partnerica. Tereti se da ju je tog jutra bez ikakvog povoda počeo provocirati i vrijeđati, pa u ruku uzeo veliki kuhinjski nož, s nakanom da je ozlijedi. Prema dosadašnjoj rekonstrukciji događaja, počeo je nožem mahati prema ženi, pa ju je tako zarezao po desnoj nadlaktici i po lijevoj strani prsa. Ona se pak branila od njegovog napada, držeći u ruci manji nožić, pa je zatim otišao iz tog stana. Poslije je utvrđeno da je žrtva zadobila reznu ranu na nadlaktici, dužine osam i dubine dva centimetra, kao i reznu ranu na prsima.


Drugi nemio događaj zbio se tri dana kasnije, u utorak, 20. veljače, u poslijepodnevnim satima, u istoj kući, odnosnom prizemnom stanu. Šebalj se sumnjiči da je u alkoholiziranom stanju došao do stana svoje bivše partnerice, pa vidio da se u njemu nalazi čovjek koji joj je tada previjao ranu na nadlaktici. Šebalj je muškarcu rekao da izađe van iz stana, da se gubi, a ovaj mu je kazao da će to učiniti čim previje ranu. Šebalj se sumnjiči da je nakon toga izašao iz stana pa se vratio sa sjekirom, zaprijetivši muškarcu: “Izlazi van, bit će sranja!” Čovjek ga je pozvao da spusti sjekiru, no okrivljeni je potom zamahnuo njome i udario ga tupim dijelom sjekire u nogu. Napadnuti je tada uhvatio rukom sjekiru, došlo je do naguravanja, a i udario je napadača, te mu uspio oduzeti sjekiru i odbaciti je sa strane.
U istraživanju slučaja saslušano je dvoje žrtava napada okrivljenog koji su opovrgnuli tvrdnje osumnjičenog da si je žena sama nanijela ozljede i da u prvom ekscesu nije uopće ulazio u stan bivše partnerice, a njihove izjave ga i terete za prijetnje smrću sa sjekirom u rukama.


Okrivljeni žitelj Krasice je danas poslijepodne priveden na ročište pred sucem istrage Županijskog suda u Rijeci, koji je ocijenio osnovanim prijedlog tužiteljstva da mu se odredi istražni zatvor. Zaključeno je da bi mogao ponoviti kaznena djela nakon što je u samo tri dana dvaput počinio delikte u kojima je koristio opasna sredstva.
Osumnjičeni Šebalj dosad nije osuđivan. Na rješenje o istražnom zatvoru ima pravo žalbe, ali ona ne odgađa njegovo izvršenje.

Najčitanije


Povezane objave

Obilježen Dan oslobođenja Kostrene

Obilježen Dan oslobođenja Kostrene

Povodom obilježavanja Dana oslobođenja Kostrene predstavnici UABA Kostrena, općinske uprave, općinskih ustanova i udruga položili su vijence na spomen-obilježja u znak sjećanja na žrtve NOB-a.Vijenci su položeni na polje s grobovima palih boraca NOB-a na...

POKOPI NA GROBLJIMA (800)

POKOPI NA GROBLJIMA (800)

SUBOTA, 20. TRAVNJA 2024. KASTAV, 13.00: Ivan Horvat (1957) KLANA, 17.00Vladimir Šebelja (1933) NJIVICE, 15.30Marija Dapčić  BOGOVIĆI, 16.00Katica Bogović (1933) CRNI LUG, 13.00Dragica Barak (1930) SV. KRIŽ - SENJSKA DRAGA, 15.00Mate Nekić (1963) HVAR,...

Pin It on Pinterest