U Muzeju moderne i suvremene umjetnosti otvorena izložba Joška Eterovića „Secundum minimum“

27.03.2024. 11:14 | Mozaik, Novosti

Foto: Grad Rijeka

U suradnji s Nacionalnim muzejom moderne umjetnosti iz Zagreba, u riječkom MMSU otvorena je monografska izložba „Secundum minimum“ jednog od najpoznatijih hrvatskih i riječkih likovnih umjetnika Joška Eterovića. „Secundum minimum“ premijerno predstavlja novi istoimeni ciklus Eterovićevih slika nastalih između 2019. i 2024. godine.  

Izložbu su otvorili kustos izložbe, ravnatelj Nacionalnog muzeja moderne umjetnosti iz Zagreba Branko Franceschi, ravnateljica riječkog MMSU-a Branka Benčić i riječki gradonačelnik Marko Filipović koji je istaknuo kako ova izložba predstavlja izvanrednu priliku da zaronimo u bogatstvo Eterovićevog stvaralaštva, u njegovu estetiku, ali i u njegovu interpretaciju svijeta koji nas okružuje.

„Drago mi je da je ova izložba otvorena u našem gradu, u kvartu kulture, na lokaciji koja polako, ali sigurno, baš kao što je to i zamišljeno, postaje novi, prošireni centar grada. U čitavoj paleti kreativnosti i različitosti, važno je ostaviti svoj trag, a Joško Eterović je to doista uspio. Spojivši kreativnost i iskustvo sa svježim i nadahnutim talentom, obogatio je našu umjetničku scenu, a svojim radovima je i Rijeci poklonio djelić sebe i na tome mu zahvaljujem i čestitam“, rekao je Filipović prilikom otvorenja izložbe.

Joško Eterović (Split, 1943.) živi i radi u Zagrebu, Rijeci, Povljima i Parizu.

Najčitanije


Povezane objave

Obilježen Dan oslobođenja Kostrene

Obilježen Dan oslobođenja Kostrene

Povodom obilježavanja Dana oslobođenja Kostrene predstavnici UABA Kostrena, općinske uprave, općinskih ustanova i udruga položili su vijence na spomen-obilježja u znak sjećanja na žrtve NOB-a.Vijenci su položeni na polje s grobovima palih boraca NOB-a na...

POKOPI NA GROBLJIMA (800)

POKOPI NA GROBLJIMA (800)

SUBOTA, 20. TRAVNJA 2024. KASTAV, 13.00: Ivan Horvat (1957) KLANA, 17.00Vladimir Šebelja (1933) NJIVICE, 15.30Marija Dapčić  BOGOVIĆI, 16.00Katica Bogović (1933) CRNI LUG, 13.00Dragica Barak (1930) SV. KRIŽ - SENJSKA DRAGA, 15.00Mate Nekić (1963) HVAR,...

Pin It on Pinterest