U Kostreni tribina o održivom gospodarenju otpadom i zbrinjavanju medicinskog otpada

Foto: Općina Kostrena

U povodu obilježavanja Dana planete Zemlje, Općina Kostrena u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo PGŽ-a i riječkom komunalnom tvrtkom Čistoća organizira javnu informativno-edukativnu tribinu na temu održivog gospodarenja otpadom i zdravstvenim rizicima u zelenoj tranziciji s naglaskom na održivo zbrinjavanje medicinskog otpada.

Tribina počinje u utorak, 9. travnja, u 18 sati u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji (Sveta Lucija 14). Ulaz na tribinu je besplatan za posjetitelje. Predavanje na temu održivog gospodarenja otpadom s osvrtom na zakonsku pozadinu vezano za zbrinjavanje medicinskog otpada održat će Danijela Matejčić – Miletić, tehnolog zaštite okoliša pri Službi za razvoj i edukaciju korisnika u Čistoći, dok će predavanje o “Zdravstvenim rizicima u zelenoj tranziciji s posebnim naglasnom na medicinski otpad” održati doktorand Dean Jurić iz Odjela za zaštitu okoliša i zdravstvenu ekologiju u NZZJZ PGŽ-a.

Informativno-edukativna tribina je dio aktivnosti koje se provode u sklopu projekta koji je sufinanciran od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Najčitanije


Povezane objave

Obilježen Dan oslobođenja Kostrene

Obilježen Dan oslobođenja Kostrene

Povodom obilježavanja Dana oslobođenja Kostrene predstavnici UABA Kostrena, općinske uprave, općinskih ustanova i udruga položili su vijence na spomen-obilježja u znak sjećanja na žrtve NOB-a.Vijenci su položeni na polje s grobovima palih boraca NOB-a na...

POKOPI NA GROBLJIMA (800)

POKOPI NA GROBLJIMA (800)

SUBOTA, 20. TRAVNJA 2024. KASTAV, 13.00: Ivan Horvat (1957) KLANA, 17.00Vladimir Šebelja (1933) NJIVICE, 15.30Marija Dapčić  BOGOVIĆI, 16.00Katica Bogović (1933) CRNI LUG, 13.00Dragica Barak (1930) SV. KRIŽ - SENJSKA DRAGA, 15.00Mate Nekić (1963) HVAR,...

Pin It on Pinterest