U bakarskom Kaštelu otvorena izložba “Oluja ’95” Damira Batistića

05.08.2023. 12:21 | Mozaik, Novosti, Regija, Rijeka & Regija

Foto: Miljenko Šegulja

Pijetet za stradale branitelje i njihove obitelji, dostojanstvo u pobjedi i okončanju rata, osjećaji su koji su se prožimali na obilježavanju Oluje u bakarskom Kaštelu i otvorenju izložbe “Oluja ‘ 95”, autora Damira Batistića, Bakranina s opatijskom adresom, kolekcionara i autora niza uspješnih izložbi na temu Domovinskog rata.

Moglo se čuti vrlo emotivno obraćanje gradonačelnika Grada Bakra Tomislava Klarića, kao i svjedočanstvo iz prve ruke generala Primorca.

– Država koju danas imamo i žrtva koju su mnogi podnijeli, potiče nas da budemo bolji ljudi i damo od sebe najbolje što znamo i možemo, istaknula je Dunja Vladislović, predsjednica Kulturno umjetničke udruge Sklad iz Bakra. To je i moto Ženskog zbora Sklad, koji je ovoj proslavi dao dodir umjetničkog, izvodeći neke od najljepših zborskih minijatura hrvatskih skladatelja baziranih na tradiciji naših krajeva. Jedan od eksponata izložbe izradio je upravo otac pjevačice, članice Sklada Dijane Kesser, koji je kao inženjer u Rikardu Benčiću prenamijenio proizvodnju za potrebe rata.

Na izložbi su svojim fotografijama, eksponatima i umjetničkim radovima sudjelovali Hrvatski časnički zbor Liburnije, Damir Batistić, nadnarednik Čestmir Komarek, satnik Neven Materljan, Sandy Uran i Ivan Reljac.

Proslavu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja u bakarskome kaštelu organizirala je Kulturno umjetnička udruga Sklad Bakar, u suradnji s Hrvatskim časničkim zborom Liburnije i Hrvatskim društvom kolekcionara militarije, uz potporu Turističke zajednice Grada Bakra i Grada Bakra.

Najčitanije

Povezane objave

Počeli radovi na uređenju igrališta na opatijskom Kosovu

Počeli radovi na uređenju igrališta na opatijskom Kosovu

Ovoga su tjedna počeli radovi na uređenju dječjeg igrališta Kosovo u Opatiji. Igralište će biti potpuno rekonstruirano, bit će napravljena podloga u skladu sa sigurnosnim standardima za uporabu, postavljena multifunkcionalna sprava za igru i ljuljačka s...

POKOPI NA GROBLJIMA (601)

POKOPI NA GROBLJIMA (601)

ČETVRTAK, 28. RUJNA 2023. KOZALA, 11.30Željko Olujić (1969) DRENOVA, 14.30Branko Magaš (1955) CERNIK-ČAVLE, 15.00Ksenija Broznić (1935) JELENJE, 15.00Šimun Majer (1935) LIČ, 16.00Spomenka Milošević (1951) PETAK, 29. RUJNA 2023. KOZALA, 11.30Božica Pilepić...

Pin It on Pinterest