U bakarskom Kaštelu otvorena izložba “Oluja ’95” Damira Batistića

Foto: Miljenko Šegulja

Pijetet za stradale branitelje i njihove obitelji, dostojanstvo u pobjedi i okončanju rata, osjećaji su koji su se prožimali na obilježavanju Oluje u bakarskom Kaštelu i otvorenju izložbe “Oluja ‘ 95”, autora Damira Batistića, Bakranina s opatijskom adresom, kolekcionara i autora niza uspješnih izložbi na temu Domovinskog rata.

Moglo se čuti vrlo emotivno obraćanje gradonačelnika Grada Bakra Tomislava Klarića, kao i svjedočanstvo iz prve ruke generala Primorca.

– Država koju danas imamo i žrtva koju su mnogi podnijeli, potiče nas da budemo bolji ljudi i damo od sebe najbolje što znamo i možemo, istaknula je Dunja Vladislović, predsjednica Kulturno umjetničke udruge Sklad iz Bakra. To je i moto Ženskog zbora Sklad, koji je ovoj proslavi dao dodir umjetničkog, izvodeći neke od najljepših zborskih minijatura hrvatskih skladatelja baziranih na tradiciji naših krajeva. Jedan od eksponata izložbe izradio je upravo otac pjevačice, članice Sklada Dijane Kesser, koji je kao inženjer u Rikardu Benčiću prenamijenio proizvodnju za potrebe rata.

Na izložbi su svojim fotografijama, eksponatima i umjetničkim radovima sudjelovali Hrvatski časnički zbor Liburnije, Damir Batistić, nadnarednik Čestmir Komarek, satnik Neven Materljan, Sandy Uran i Ivan Reljac.

Proslavu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja u bakarskome kaštelu organizirala je Kulturno umjetnička udruga Sklad Bakar, u suradnji s Hrvatskim časničkim zborom Liburnije i Hrvatskim društvom kolekcionara militarije, uz potporu Turističke zajednice Grada Bakra i Grada Bakra.

Najčitanije


Povezane objave

Obilježen Dan oslobođenja Kostrene

Obilježen Dan oslobođenja Kostrene

Povodom obilježavanja Dana oslobođenja Kostrene predstavnici UABA Kostrena, općinske uprave, općinskih ustanova i udruga položili su vijence na spomen-obilježja u znak sjećanja na žrtve NOB-a.Vijenci su položeni na polje s grobovima palih boraca NOB-a na...

POKOPI NA GROBLJIMA (800)

POKOPI NA GROBLJIMA (800)

SUBOTA, 20. TRAVNJA 2024. KASTAV, 13.00: Ivan Horvat (1957) KLANA, 17.00Vladimir Šebelja (1933) NJIVICE, 15.30Marija Dapčić  BOGOVIĆI, 16.00Katica Bogović (1933) CRNI LUG, 13.00Dragica Barak (1930) SV. KRIŽ - SENJSKA DRAGA, 15.00Mate Nekić (1963) HVAR,...

Pin It on Pinterest