“Tri mladića” pobijedila na finalnoj večeri u Rijeci i osvojili MIK 2024

07.06.2024. 14:40 | Rijeka, Rijeka & Regija

Foto: VisitRijeka, Festival MIK

Finale jubilarnog izdanja festivala MIK-a održano je u četvrtak navečer na Trgu Riječke rezolucije.
Riječka publika je za najdraže skladbe večeri odabrala „Tri mladića“ u izvođenju Dina Guščića, Mateja Plavčeka i Jure Kaurlota kojima je dodijelila 197 glasova, druga je Gina Picinić sa skladbom “Sanesego moja mladosti“ i 127 osvojenih glasova dok su treći bili Karin Kuljanić, Natko Štiglić i klapa Tić sa skladbom „Srce na cesti“ koja je osvojila 105 glasova riječke publike.

Nakon šeste, finalne festivalske večeri znaju se i najbolji po zbroju bodova prema odabiru publike svih gradova te je ukupni plasman sljedeći: treće mjesto osvojila je skladba “Pelica od pine“ u izvedbi Katje Budimčić Sabljar i Andrine Frleta koje su skupile ukupno 88 bodova, drugo mjesto u ukupnom poretku sa 100 bodova osvojila je skladba “Sansego moja mladosti” u izvedbi Gine Picinić, dok su ukupni pobjednici sa 121 osvojenim bodom Dino Guščić, Matej Plavček i Jure Kaurloto sa skladbom “Tri mladića”.

Uz 16 natjecateljskih skladbi publiku su oduševili i nastupi mikovskih velikana, svoje su hitove izveli posebni gosti: Vesna Nežić Ružić, Daniel Načinović, Damir Kedžo, Alen Vitasović, Đani Maršan i Mario Lipovšek Battifiaca. Jubilarni MIK svojim su najavama dodatno obogatili i bivši voditelji Neva Funčić, Gloria Fabijanić Jelović, Uršula Tolj, Helena Funčić, Mario Lipovšek Battifiaca, Robert Ferlin i Uršula Tolj koji su se pridružili voditeljima Leni Stojiljković i Borni Šmeru. Dok su se prebrojavali glasovi riječke publike pjevalo se i u revijalnom programu pa su publiku na pljesak vabili Alen Polić, Karin Kuljanić i Đani Maršan, Gina Picinić, Viktor i Irena, Džo Maračić Maki te Vivien Galletta i Voljen Grbac.

3. NAGRADA STRUČNOG OCJENJIVAČKOG SUDA:

skladba JUŠTO TAKO u izvedbi Franka Krajcara

(glazba: Franko Krajcar – tekst: Nataša Buršić Krajcar – aranžman: Mauro Giorgi)

 

NAGRADA ČAKAVSKOG SABORA ZA NAJBOLJI TEKST

VJEKO ALILOVIĆ za tekst pjesme PELICA OD PINE u izvođenju Katje Budimčić-Sabljar i Andrine Frlete

 

NAGRADA NAJBOLJI DEBITANT MIK 2024

ELIS LOVRIĆ koja izvodi skladbu MOJA MATI

 

NAGRADA “Zlatni mikrofon” HR RADIO RIJEKE ZA NAJBOLJU INTERPRETACIJU

ELIS LOVRIĆ za izvedbu skladbe MOJA MATI

 

NAGRADA “Nello Milotti” – ROŽENICE HR RADIO PULE za najprimjerenije zastupljen istarsko-primorski tradicijski izričaj

ADELA DOBRIĆ JELAČA za pjesmu PISME PUKA MOGA u izvođenju JOSE BUTORCA i klape TIĆ (glazba Robert Grubišić – tekst David Kabalin – aranžman Robert Grubišić/Ivan Nino Načinović)

 

2. NAGRADA STRUČNOG OCJENJIVAČKOG SUDA:

MOJA MATI u izvođenju Elis Lovrić (glazba: Elis Lovrić – tekst: Mate Balota – aranžman: Elis Lovrić/Matej Zec)

 

NAGRADA »BESEDA«

MOJA MATI u izvođenju Elis Lovrić (glazba: Elis Lovrić – tekst: Mate Balota – aranžman: Elis Lovrić/Matej Zec)

 

1. NAGRADA STRUČNOG OCJENJIVAČKOG SUDA

skladba NOĆ u izvođenju Nevije Rigutto I Darka Jurkovića Charlija (glazba Lara Pilepić – tekst Ljubica Bestulić Stanković – aranžman Darko Jurković Charlie)

 

NAGRADA ZA NAJBOLJI ARANŽMAN

DARKO JURKOVIĆ CHARLIE, za aranžman skladbe NOĆ

Najčitanije


Povezane objave

Prijem za učenike generacije riječkih osnovnih škola

Prijem za učenike generacije riječkih osnovnih škola

U Salonu Grada Rijeke održan je prijem za učenike generacije riječkih osnovnih škola. Riječ je o učenicima koji su se tijekom svog osnovnoškolskog obrazovanja, pored iznimnog uspjeha u školi i uzornog vladanja iskazali i u brojnim izvannastavnim,...

POKOPI NA GROBLJIMA (863)

POKOPI NA GROBLJIMA (863)

PONEDJELJAK, 24. LIPNJA 2024. DRENOVA, 10.30: Jelica Lelas (1949) PUNAT, 18.00Anica Orlić  ŽEGOTI, 15.00Mile Todorović (1943) KAMPOR, 18.00Ruža Kuparić (1945) VRPOLJE, 17.00Milka Štrbac (1935) UTORAK, 25. LIPNJA 2024. KOZALA, 14.30Petra Medved...

Na Srdočima nestao Sebastian Mušura

Na Srdočima nestao Sebastian Mušura

Nestao je Sebastian Mušura (16) iz Rijeke, u subotu oko 17 sati udaljio se sa Srdoča i otad mu se gubi trag. Njegov nestanak objavljen je i na mrežnim stranicama Nacionalne evidencije nestalih osoba nakon što je prijavljen policiji. Za mladića, rođenog...

Pin It on Pinterest