Svečanom sjednicom Gradskog vijeća obilježen Dan Grada Kastva, zaslužnima dodijeljene nagrade

Autor teksta: S. K., Foto: Portal Burin

Svečana sjednica povodom Dana Grada Kastva održana je na Lokvini, a svečanom trenutku odazvali su se mnogobrojni čelnici susjednih gradova i općina kao i čelnici Primorsko-goranske županije. Uz župana Zlatka Komadinu, svečanosti su se pridružili i saborski zastupnici Mirela Ahmetović, Ana Puž Kukuljan, Dalibor Domitrović, Saša Đujić i Ivica Lukanović.

Predsjednica Gradskog vijeća Mirela Smojver prisjetila se svih uspjeha između dvije svečane sjednice, od izgradnje kanalizacije, zgrade Prede, gdje će, između ostalog, biti smještena i gradska uprava. Na kraju je naglasila da ljudi čine grad pa je i logično da im se osiguraju svi preduvjeti da bi oni ispunili pun potencijal, životni i radni.

Gradonačelnik Matej Mostarac nije krio zadovoljstvo što sedmi put nagrađuje laureate, ali je iskoristio priliku ovaj put zahvaliti svim zaposlenicima gradske uprave koji nadziru proračun u iznosu od 23 milijuna eura. Iskoristio je priliku zahvaliti ravnateljici Doma zdravlja PGŽ-a dr. Emini Grgurević Dujmić jer će Kastav dobiti još jednu ordinaciju obiteljske medicine i po prvi puta ginekološku ordinaciju. Zahvalio je i Gradskom vijeću i svim partnerima, te na koncu svim Kastavkama i Kastavcima. Župan Zlatko Komadina uputio je čestitke slavljenicima, ali i svim Kastavkama i Kastavcima za njihov dan.

Gospođi Radojki Ravnić dodijeljena je nagrada Grada Kastva za 40-godišnji neumorni i svesrdni rad te izniman društveni angažman. Nenadu Kukurinu za promociju i svrstavanje Kastva u sam vrh nacionalne gastronomske ponude, a Daliboru Rešu za izniman doprinos prepoznatljivosti Kastva na području speleologije. Počasnim građaninom proglašen je Saša Jantolek zbog iznimnog doprinosa u kulturnoj promociji grada Kastva kazala je Smojver.

U ime nagrađenih uzvanicima se obratio Nenad Kukurin i neskrivenim uzbuđenjem zahvalio svima koji su odlučivali o nagradi.
– Uvijek sam sanjao o restoranu u Kastvu, to mi se ostvarilo 1998. godine, ali je još ljepše da ste prepoznali trud i zalaganje, ali opet sve u službi Kastva, da svima nama bude bolje, rekao je nagrađeni Kukurin.

Posebna priznanja dodijelila su se tvrtki Topoing d.o.o. povodom 30. obljetnice poslovanja, Udruzi umirovljenika i starijih osoba Kastav povodom 25. obljetnice uspješnog rada te Udruzi hrvatskih branitelja Domovinskog rata Kastav povodom 10. obljetnice uspješnog rada. Agnezi Grgurina posmrtno je dodijeljeno javno priznanje za njezin trajni utjecaj i neizbrisiv trag koji je ostavila na lokalnoj razini. Nagradu je primio njezin sin Goran Grgurina. Svečanost su uveličali GD Spinčići i Klapa Kastav.

Najčitanije


Povezane objave

Na Srdočima nestao Sebastian Mušura

Na Srdočima nestao Sebastian Mušura

Nestao je Sebastian Mušura (16) iz Rijeke, u subotu oko 17 sati udaljio se sa Srdoča i otad mu se gubi trag. Njegov nestanak objavljen je i na mrežnim stranicama Nacionalne evidencije nestalih osoba nakon što je prijavljen policiji. Za mladića, rođenog...

POKOPI NA GROBLJIMA (863)

POKOPI NA GROBLJIMA (863)

PONEDJELJAK, 24. LIPNJA 2024. DRENOVA, 10.30: Jelica Lelas (1949) PUNAT, 18.00Anica Orlić  ŽEGOTI, 15.00Mile Todorović (1943) KAMPOR, 18.00Ruža Kuparić (1945) VRPOLJE, 17.00Milka Štrbac (1935) UTORAK, 25. LIPNJA 2024. KOZALA, 14.30Petra Medved...

Hrvatski košarkaši pobijedili Poljsku na turniru u Opatiji

Hrvatski košarkaši pobijedili Poljsku na turniru u Opatiji

Članovi hrvatske košarkaške reprezentacije odmjerili su danas snage s reprezentacijom Poljske u utakmici odigranoj u dvorani "Marino Cvetković", u sklopu međunarodnog turnira. Susret je okončan pobjedom hrvatskih košarkaša rezultatom 82:68.Turnir se u...

POKOPI NA GROBLJIMA (862)

POKOPI NA GROBLJIMA (862)

SUBOTA, 22. LIPNJA 2024. KASTAV: Franjo Jurčević (1943) SV. DUH (OMIŠALJ), 16.00Margareta Pranjić  PONEDJELJAK, 24. LIPNJA DRENOVA, 10.30Jelica Lelas (1949) KAMPOR, 18.00Ruža Kuparić (1945) UTORAK, 25. LIPNJA 2024. KOZALA, 14.30Petra Medved (1955) KOZALA,...

Pin It on Pinterest