Svečano prisegnuli suci porotnici Županijskog suda u Rijeci

11.06.2024. 11:00 | Rijeka, Rijeka & Regija

Foto: PGŽ

U sjedištu Primorsko-goranske županije održana je svečana prisega sudaca porotnika Županijskog suda u Rijeci koji su se obvezali da će ovu dužnost obnašati savjesno i nepristrano u skladu s Ustavom i Zakonom Republike Hrvatske. Prisegu su izrekli pred zamjenikom predsjednika Županijske skupštine Ivanom Jakšićem koji im je ovom prigodom čestitao te naveo da je ovo imenovanje priznanje dosadašnjem radu, zalaganju i postignutim rezultatima. Novoizabranim sucima porotnicima čestitao je i predsjednik Županijskog suda u Rijeci Vlado Skorup.

“Drago mi je da vam mogu čestitati na, rekao bih, vašoj hrabrosti da budete dio jednog važnog tima koji se u okviru Županijskog suda u Rijeci brine da mnoge postupke izvede do kraja časno. Vladavina prava je važna stvar i vi ste jedan bitan segment toga. Suočit ćete se s mnogim životnim, etičkim i drugim izazovima, no imate dovoljno hrabrosti i spremnosti da stanete na te branike”, rekao je Skorup.

Na današnjoj svečanosti, prisegnuo je i porotnik za mladež Općinskog suda u Rijeci koji nije bio u mogućnosti ranije položiti prisegu. Suce porotnike imenuje Županijska skupština na prijedlog Odbora za imenovanja i dodjelu povelja i priznanja, a svečanom prisegom službeno preuzimaju dužnost za četverogodišnji mandat.

Najčitanije


Povezane objave

Uručena županijska priznanja najuspješnijim umjetnicima

Uručena županijska priznanja najuspješnijim umjetnicima

Župan Zlatko Komadina dodijelio je u Kući halubajskega zvončara nagrade Primorsko-goranske županije za unapređivanje kvalitete kulturnog stvaralaštva za 2023. godinu.Za uspjehe na državnoj razini, nagrade su primili Pjevački zbor mladih Kaplan, Gradsko...

POKOPI NA GROBLJIMA (859)

POKOPI NA GROBLJIMA (859)

SRIJEDA, 19. LIPNJA 2024. TRSAT, 13.30: Milana Jakšić (1937) KOZALA, 14.30Marija Šlosar (1928) DRENOVA, 14.30Elizabeta Kubaša (1936) DRENOVA, 13.30Ljuba Blažević (1959) DRENOVA, 12.30Vlado Stiperski (1951) BRSEČ, 15.00Srećko Uhač (1940) HRELJIN,...

Pin It on Pinterest