Sutkinja Senka Kirša nova predsjednica zemljišnoknjižnog odjela riječkog Općinskog suda

16.02.2023. 11:18 | Rijeka, Rijeka & Regija

Foto: Portal Burin

Sutkinja Senka Kirša nova je predsjednica zemljišnoknjižnog odjela Općinskog suda u Rijeci. Imenovana je na tu dužnost nakon što je donedavni predsjednik riječke “gruntovnice”, sudac Stanislav Mihelčić, preuzeo višu funkciju, postavši novi predsjednik riječkog Općinskog suda (dužnost je preuzeo 1. siječnja).
Senka Kirša je sutkinja s dugogodišnjim iskustvom, još u rujnu 2002. godine imenovana je za suca Općinskog suda u Opatiji. Bila je  i voditeljica opatijske ispostave riječkog Općinskog suda, odnosno, Stalne službe u Opatiji.
U medijima je sutkinja Kirša vjerojatno najviše bila spominjana u famoznom “slučaju Ilišinović”, aferi otprije 15-ak godina u kojoj je beskućnik, skupljač otpada sa zagrebačke tržnice, tvrdio da je vlasnik milijun eura vrijednost građevinskog zemljišta u Medveji, predviđenog za gradnju hotela. Sutkinja Kirša je tada nepravomoćnom presudom proglasila ništavnim ugovor iz 1981. godine između Stipe Ilišinovića i Juliusa Winkela koji je umro još 1941. godine. Građevinski teren, površine oko 1.800 kvadrata, graničio je sa Castelom u vlasništvu Agrokora, odnosno Ivice Todorića.

Sutkinja Kirša mjesto u medijima našla je svojedobno i u slučaju u kojem je Grad Opatija podnio tužbu protiv Općine Lovran, kako bi se pokušao upisati kao vlasnik zemljišta koja se nalaze na području Lovrana. Pred Kiršom, kao sutkinjom opatijskog suda, vodio se i postupak temeljem privatne tužbe protiv Ortopedske bolnice Lovran i riječkog KBC-a kojom se tražila isplata gotovo pola milijuna kuna zbog smrti pacijentice.

Prije nekoliko godina je, kao sutkinja opatijskog Općinskog suda, donijela presudu da jedna obitelj, nakon isključenja iz sustava Energa, nije bila dužna plaćati fiksnu naknadu. Iz tog su stana, naime, fizički uklonjeni ne samo radijatori, nego i vertikalne cijevi sustava centralnog grijanja, no obitelji je stigla tužba zbog neplaćene fiksne naknade za centralno grijanje.
U posljednje vrijeme u dobrom svjetlu je sutkinja Kirša spominjana od Udruge franak, vezano za sporove zbog kredita u švicarskim francima.

Najčitanije


Povezane objave

Prijem za učenike generacije riječkih osnovnih škola

Prijem za učenike generacije riječkih osnovnih škola

U Salonu Grada Rijeke održan je prijem za učenike generacije riječkih osnovnih škola. Riječ je o učenicima koji su se tijekom svog osnovnoškolskog obrazovanja, pored iznimnog uspjeha u školi i uzornog vladanja iskazali i u brojnim izvannastavnim,...

POKOPI NA GROBLJIMA (863)

POKOPI NA GROBLJIMA (863)

PONEDJELJAK, 24. LIPNJA 2024. DRENOVA, 10.30: Jelica Lelas (1949) PUNAT, 18.00Anica Orlić  ŽEGOTI, 15.00Mile Todorović (1943) KAMPOR, 18.00Ruža Kuparić (1945) VRPOLJE, 17.00Milka Štrbac (1935) UTORAK, 25. LIPNJA 2024. KOZALA, 14.30Petra Medved...

Na Srdočima nestao Sebastian Mušura

Na Srdočima nestao Sebastian Mušura

Nestao je Sebastian Mušura (16) iz Rijeke, u subotu oko 17 sati udaljio se sa Srdoča i otad mu se gubi trag. Njegov nestanak objavljen je i na mrežnim stranicama Nacionalne evidencije nestalih osoba nakon što je prijavljen policiji. Za mladića, rođenog...

Pin It on Pinterest