Supruzi prijetio smrću, na nju i krenuo vilama, a onda je gušio, sud ga kaznio radom za opće dobro

17.02.2023. 17:20 | Crna kronika, Novosti

Foto: Portal Burin

Radom za opće dobro kažnjen je 65-godišnji M. V. iz Malog Lošinja, oglašen krivim za kazneno djelo prijetnje, slučaj u kojem je i vilama krenuo prema svojoj supruzi kojoj je prijetio.
Presudu, zasad nepravomoćnu, donio je Općinski sud u Rijeci koji je inicijalno okrivljenog muškarca osudio na deset mjeseci zatvora, ali je sutkinja kaznu odmah pretvorila u rad za opće dobro, na način da se dan zatvora zamjenjuje za dva sata rada. Kako se 65-godišnjaku u kaznu uračunavaju dva i pol mjeseca provedena u istražnom zatvoru, znači da mu je za odraditi 450 sati za opće dobro.
Nemio slučaj zbio se 28. rujna prošle godine, između 13 i 14 sati, a začeo se na terasi ugostiteljskog objekta u naselju u sklopu Grada Malog Lošinja. Lošinjanin je oglašen krivim jer je u alkoholiziranom stanju, nakon prepirke sa suprugom, uzeo u ruke vile, u namjeri da je zastraši. Pritom joj je, uz psovku, zaprijetio: “Sad ću te ubiti, probost ću te!”, te krenuo vilama prema supruzi. Nakon što mu je ona oduzela vile iz ruku, uhvatio ju je rukama za vrat i počeo gušiti. No, u daljnjoj nakani spriječio ga je sin, a sve je to kod njegove supruge izazvalo osjećaj straha i ugroženosti, navodi se u opisu kaznenog djela u presudi.
Okrivljeni 65-godišnjak je na sudskom procesu izjavio da se smatra krivim, izrazivši kajanje i žaljenje, uz obećanje da se to više neće ponoviti. Pri odmjeravanju kazne, sud mu je to cijenio kao “naročito izražene olakotne okolnosti”, ne našavši otegotnih okolnosti.
Presuda nije pravomoćna, na nju postoji pravo žalbe, o kojoj onda arbitrira županijski sud.

Najčitanije


Povezane objave

Uručena županijska priznanja najuspješnijim umjetnicima

Uručena županijska priznanja najuspješnijim umjetnicima

Župan Zlatko Komadina dodijelio je u Kući halubajskega zvončara nagrade Primorsko-goranske županije za unapređivanje kvalitete kulturnog stvaralaštva za 2023. godinu.Za uspjehe na državnoj razini, nagrade su primili Pjevački zbor mladih Kaplan, Gradsko...

POKOPI NA GROBLJIMA (859)

POKOPI NA GROBLJIMA (859)

SRIJEDA, 19. LIPNJA 2024. TRSAT, 13.30: Milana Jakšić (1937) KOZALA, 14.30Marija Šlosar (1928) DRENOVA, 14.30Elizabeta Kubaša (1936) DRENOVA, 13.30Ljuba Blažević (1959) DRENOVA, 12.30Vlado Stiperski (1951) BRSEČ, 15.00Srećko Uhač (1940) HRELJIN,...

Pin It on Pinterest