Sudar na vijaduktu Svilno skrivio pijani donačelnik policijske postaje vozeći u kontrasmjeru, ministar Božinović tvrdi da policija nije zataškavala slučaj

06.06.2024. 11:00 | Crna kronika, Novosti

Policijska uprava primorsko-goranska nije zataškavala slučaj, ustvrdio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, komentirajući prometnu nesreću koju je proteklog vikenda skrivio pijani policajac, izazvavši sudar na vijaduktu Svilno na autocesti Rijeka – Zagreb, vozeći k tome u suprotnom smjeru.

“Županijsko državno odvjetništvo je od početka preuzelo vođenje očevidnim radnjama, što automatski znači da ne može biti nikakvog zataškavanja”, naglasio je Božinović, kazavši da će rukovodstvo Policijske uprave primorsko-goranske, nakon prikupljanja svih informacija o događaju, poduzeti sve potrebne korake. Ministar je otkrio kako je riječ o zamjeniku načelnika jedne policijske postaje u PU primorsko-goranskoj.

Upitan zašto PU primorsko-goranska nije izvijestila o prometnoj nesreći, odnosno, učinila je to nakon nekoliko dana, tek nakon konkretnih upita novinara, Božinović je konstatirao da je to pitanje za tu policijsku upravu.
“Načelno se izvješćuje kada postoje teže ozlijeđeni, poginuli ili se radi o policijskom vozilu ili policijskom službeniku na dužnosti. Možda iz svega ovoga nije bio ispunjen načelni kriterij. Međutim, to ničim ne umanjuje ukoliko se dokaže težina tog djela”, podvukao je Božinović. Na pitanje bi li mu bilo draže da je policijska uprava izvijestila o događaju, odgovorio je kako je najvažnije da zataškavanja nema.

“Ne mora se sve dogoditi u prvih 24 sata. Bitno je sve, uključujući sumnje, pa i eventualne optužnice, kvalitetno pripremiti kako ne bi pale na sudu”, napomenuo je ministar Božinović.

Prometna nesreća se dogodila u petak kasno navečer, oko 23 sata. Najprije se na društvenim mrežama pojavila objava da jedan automobil vozi u kontrasmjeru između čvora Čavle i čvora Orehovica, a ubrzo nakon toga stiglo je i upozorenje HAK-a. Malo nakon toga dogodio se sudar na vijaduktu Svilno.

Policija se tek nakon nekoliko dana oglasila o nesreći, i to odgovarajući na  direktne upite novinara, izvijestivši da  je udes izazvao 43-godišnji policijski službenik izvan službe, svojim privatnim vozilom,  koji je u vrijeme nesreće bio pod utjecajem alkohola. Bočno je automobilom udario u vozilo u kojem su lakše ozlijeđeni 23-godišnji vozač i godinu dana mlađa suputnica. Upućeni u slučaj tvrde da je teža nesreća izbjegnuta prisebnošću 23-godišnjeg vozača, pa se nije dogodio frontalni sudar.

Najčitanije


Povezane objave

Prijem za učenike generacije riječkih osnovnih škola

Prijem za učenike generacije riječkih osnovnih škola

U Salonu Grada Rijeke održan je prijem za učenike generacije riječkih osnovnih škola. Riječ je o učenicima koji su se tijekom svog osnovnoškolskog obrazovanja, pored iznimnog uspjeha u školi i uzornog vladanja iskazali i u brojnim izvannastavnim,...

POKOPI NA GROBLJIMA (863)

POKOPI NA GROBLJIMA (863)

PONEDJELJAK, 24. LIPNJA 2024. DRENOVA, 10.30: Jelica Lelas (1949) PUNAT, 18.00Anica Orlić  ŽEGOTI, 15.00Mile Todorović (1943) KAMPOR, 18.00Ruža Kuparić (1945) VRPOLJE, 17.00Milka Štrbac (1935) UTORAK, 25. LIPNJA 2024. KOZALA, 14.30Petra Medved...

Pin It on Pinterest