Rika Vertikal: od Medveje do vrha Učke izazovna kvalifikacijska utrka za Skyrunning reprezentaciju

25.03.2024. 14:45 | Novosti, Sport

Foto: AK Rika

U organizaciji Atletskog kluba Rika u subotu, 18. svibnja, na relaciji Medveja – Vojak održat će se Rika Vertikal, kvalifikacijska utrka za ulazak u hrvatsku Skyrunning reprezentaciju. Naime, naša Skyrunning reprezentaciju putuje u Španjolsku, gdje se od 6. do 8. rujna održava Skyrunning World Championships 2024. Na ovom natjecanju okupit će se najbolji svjetski skyrunning trkači, a među njima i hrvatski natjecatelji.

Rika Vertikal zahtjevna je utrka u planinskom trčanju, u kojoj sudionici imaju jedan doista težak cilj: što prije iz Medveje, koja je na 0 metara nadmorske visine, stići do najvišeg vrh Učke, Vojaka na 1.396 metara nadmorske visine. Ova staza duga je “svega” oko 7,7 kilometara, ali s manje-više konstantnim, ponekad i jako teškim usponima sve do Vojaka. Ukupna elevacija koju će natjecatelji savladati iznosi oko 1.415 metara.

Utrka je otvorena i za sve one koji možda nemaju aspiracija za ulazak u nacionalnu Skyrunning reprezentaciju, ali su željni novih izazova i rušenja vlastiti granica. Utrka je zaista poseban doživljaj natjecanja, u kojem sudionici preispituju svoje psiho-fizičke granice u lijepom ambijentu naše Učke. Prijave za Rika Vertikal, kao i sve informacije o utrci, nalaze se na klupskim web stranicama.
Rika Vertikal održava se uz podršku Liburnia Riviera Hotela, Turističke zajednice Lovrana, Javne ustanove Park prirode Učka i Decathlona.

 

Najčitanije


Povezane objave

Obilježen Dan oslobođenja Kostrene

Obilježen Dan oslobođenja Kostrene

Povodom obilježavanja Dana oslobođenja Kostrene predstavnici UABA Kostrena, općinske uprave, općinskih ustanova i udruga položili su vijence na spomen-obilježja u znak sjećanja na žrtve NOB-a.Vijenci su položeni na polje s grobovima palih boraca NOB-a na...

POKOPI NA GROBLJIMA (800)

POKOPI NA GROBLJIMA (800)

SUBOTA, 20. TRAVNJA 2024. KASTAV, 13.00: Ivan Horvat (1957) KLANA, 17.00Vladimir Šebelja (1933) NJIVICE, 15.30Marija Dapčić  BOGOVIĆI, 16.00Katica Bogović (1933) CRNI LUG, 13.00Dragica Barak (1930) SV. KRIŽ - SENJSKA DRAGA, 15.00Mate Nekić (1963) HVAR,...

Pin It on Pinterest