Pritvoren osumnjičeni za paljenje “Sunset Beach Bara” u Kostreni, inkriminira ga i video snimka s nadzorne kamere

18.09.2023. 11:26 | Crna kronika, Novosti

Foto: Portal Burin

U riječki zatvor smješten je u subotu poslijepodne M. S. (32), s adresom u Karlovcu, pod sumnjom da je podmetnuo požar u kojem je prije dvadesetak dana do temelja izgorio “Sunset Beach Bar” u obalnom pojasu u Kostreni. Sutkinja istrage Županijskog suda u Rijeci odredila mu je istražni zatvor zbog opasnosti da bi, ostane li na slobodi, mogao ponoviti kazneno djelo.

Muškarac se tereti da je u ranim jutarnjim satima 27. kolovoza došao do bara uz plažu i zapalio lokal, uporabivši pritom lakozapaljivu tekućinu. U rasplamsalom požaru – dojavljenom dežurnim službama oko 3.40 sati te nedjelje – ugostiteljski objekt s inventarom je u potpunosti izgorio, a šteta je službeno procijenjena na 55 tisuća eura. Stipančić se tereti da je paležom “Sunset beach bara” prihvatio činjenicu da time ugrožava i imovinu drugih građana. Požar je, naime, zaprijetio i susjednom caffe baru “Me Gusta”, prema kojem se požar usmjerio na način da je nagorjela plastična stolica na terasi. No, vatrogasci su brzo intervenirali i spriječili širenje požara na taj susjedni lokal, kao i na šumoviti okoliš.

pronađen dokaz kako je prije požara u Kostreni kupio lakozapaljivu tekućinu

Karlovčanin je pritvoren i pod sumnjom da je posjedovao više vrsta droge radi prodaje. Naime, u pretrazi stana u središtu Rijeke, u kojem neprijavljeno boravi, pretragom je pronađena metalna kutija s nizom pretinaca u kojima je nađeno oko pet grama amfetamina, oko devet grama marihuane, dva “jointa”, po tri grama kokaina i droge MDMA, a policija u svom izvješću navodi i da je pronađeno oko 60 grama droge galaxy.
Osumnjičen je za tri kaznena djela: dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, oštećenje tuđe stvari i neovlašteni promet drogama.

U ovoj fazi istraživanja slučaja nije službeno objavljeno što ga tereti kao podmetača požara, no policija je navela da su pretragom pronađeni i oduzeti predmeti koji se dovode u vezu s izazivanjem požara. Neslužbeno se pak saznaje da ga za palež inkriminira video snimka s nadzorne kamere u Kostreni, te da je pronađen dokaz kako je prije požara u Kostreni kupio lakozapaljivu tekućinu.

Suvlasnik bara Josip Škundrić: Osumnjičeni je dečko  moje bivše djevojke, očekivao sam njegovo uhićenje

Podsjetimo, jedan od suvlasnika “Sunset Beach Bara” – Josip Škundrić – još isto jutro nakon nemilog događaja izjavio je da zna pozadinu požara, kako je uvjeren je da je podmetnut i gdje treba tražiti motiv. Kazao je tada kako je uvjeren da je u izbijanje požara umiješana njegova bivša djevojka, a u razgovoru za portal Burin naveo je i ime čovjeka za kojeg vjeruje da je upleten u izazivanje požara. Riječ je upravo o danas pritvorenom M. S-u.
– To je dečko od moje bivše djevojke – napomenuo je još jednom Škundrić.
– Očekivao sam njegovo uhićenje, s obzirom da sam odmah nakon događaja ukazao koga treba istraživati – izjavio nam je danas Škundrić, koji vjeruje da se u pozadini paleži nalazi osveta. Već nam je u razgovoru na dan požara naglasio da je unatrag tri mjeseca bio izložen maltretiranju od strane bivše djevojke, da mu prijeti zlom i uništava imovinu, pa ga na kraju i nije toliko iznenadilo da mu je izgorio lokal. Prema riječima Škundrića, u pozadini paljevine nalazi se okolnost da je s osobama koje dovodi u vezu s paleži, prvenstveno bivšom djevojkom, svojedobno bio u zajedničkom poslu, ali se u jednom trenutku povukao iz biznisa jer je ocijenio da stvari ne idu u dobrom smjeru, da bi mogao ostati bez imovine, pa je zatvorio tvrtku.

Podnijet ću privatnu tužbu protiv bivše partnerice

– Zbog pokušaja prijevare podnijet ću privatnu tužbu protiv bivše partnerice – najavio nam je danas Josip Škundrić, koji je izrazio riječi pohvale za djelatnike Druge policijske postaje Rijeka koji su bili vrlo profesionalni i trudili se da što lakše prebrodi situaciju u kojoj se našao nakon paljenja ugostiteljskog objekta.

Rodom iz Karlovca, osumnjičeni M. S. je, prema službenim podacima, po zanimanju instalater grijanja i klimatizacije, ali nezaposlen i bez mjesečnih primanja. Nema imovine. Dosad je neosuđivan.

Najčitanije


Povezane objave

Uručena županijska priznanja najuspješnijim umjetnicima

Uručena županijska priznanja najuspješnijim umjetnicima

Župan Zlatko Komadina dodijelio je u Kući halubajskega zvončara nagrade Primorsko-goranske županije za unapređivanje kvalitete kulturnog stvaralaštva za 2023. godinu.Za uspjehe na državnoj razini, nagrade su primili Pjevački zbor mladih Kaplan, Gradsko...

POKOPI NA GROBLJIMA (859)

POKOPI NA GROBLJIMA (859)

SRIJEDA, 19. LIPNJA 2024. TRSAT, 13.30: Milana Jakšić (1937) KOZALA, 14.30Marija Šlosar (1928) DRENOVA, 14.30Elizabeta Kubaša (1936) DRENOVA, 13.30Ljuba Blažević (1959) DRENOVA, 12.30Vlado Stiperski (1951) BRSEČ, 15.00Srećko Uhač (1940) HRELJIN,...

Pin It on Pinterest