Potpisan aneks kolektivnog ugovora, vozačima Autotroleja prosječno najveća plaća u Hrvatskoj u javnom prijevozu

15.05.2024. 13:51 | Novosti, Rijeka, Rijeka & Regija

Foto: Grad Rijeka

Sindikat vozača i prometnih radnika Autotrolej-Rijeka objavio je na svojem Facebook profilu kako je  potpisan aneks kolektivnog ugovora kojim im se povećava plaća i druga materijalna prava.

“Potpisan je aneks kolektivnog ugovora s kojim su povećana naša materijalna prava. Isti je usuglašen prije više od mjesec dana, međutim čekalo se formalno odobrenje od strane Skupštine i Nadzornog odbora KD Autotroleja. Osnovica plaće svim zaposlenicima KD Autotrolej d.o.o Rijeka uvećana je za 15%, naknada za bolovanje sada iznosi 85% prosječne plaće ostvarene 3 mjeseca prije bolovanja, više ne gubimo nagradu za efektivni rad ukoliko smo duže od 5 dana na bolovanju, već se ona umanjuje razmjerno danima provedenim na bolovanju… Ukratko, na godišnjoj razini smo dobili oko 2 milijuna € za povećanje plaće. Ne zaboravimo da smo prije samo godinu i dva mjeseca dobili oko milijun €. Ovim povećanjem plaća vozačice i vozači Autotroleja imati će prosječno najveću plaću u Hrvatskoj u odnosu na ostala KD koja se bave javnim gradskim prijevozom (ZET, Promet Split, GPP Osijek, Liburnija Zadar…).
Ovim se putem zahvaljujem svima na strpljenju i suradnju jer ni ovi kolektivni pregovori nisu bili lagani i nisu trajali kratko”, navodi se u objavi Sindikata vozača i prometnih radnika Autotrolej-Rijeka.

Najčitanije


Povezane objave

POKOPI NA GROBLJIMA (829)

POKOPI NA GROBLJIMA (829)

PONEDJELJAK, 20. SVIBNJA 2024. KOZALA, 14.30: Tomo Majetić (1931) DRENOVA, 12.30Ante Živković (1938) RUKAVAC, 15.00Marija Šišović  CRIKVENICA, 15.00Marija Ivančić (1924) ZUBOVIĆI, 17.00Marija Kustić (1937) UTORAK, 21. SVIBNJA TRSAT, 14.30Milica Makaus...

Globalni koncept dostave hrane stigao i u riječki zatvor

Globalni koncept dostave hrane stigao i u riječki zatvor

Globalni koncept dolaska do hrane preko dostavljača stigao je i u riječki zatvor. Kamera našeg reportera je tako snimila trenutke baš kada je dostavljač - pretpostavljamo - hrane, upravo pozvonio na vrata zatvora u središtu Rijeke, s velikom torbom...

Pin It on Pinterest