Optužen da je na Srdočima harpunom iz podvodne puške pokušao ubiti partnera svoje bivše izvanbračne supruge, ne smatra se krivim

19.05.2024. 17:00 | Crna kronika, Novosti

Foto: Portal Burin

– Ne smatram se krivim! – izjavio je Marin Fajs (46) iz Rijeke nakon što mu je pročitana optužnica koja ga tereti da je harpunom iz podvodne puške pokušao ubiti sedam godina starijeg muškarca kojem je prije toga i prijetio. Optužen je i za kazneno djelo prijetnje, čija je žrtva bila njegova bivša izvanbračna supruga.

Fajs – rodom iz Karlovca, s posljednjom adresom u Rijeci – na suđenje u petak pred vijećem riječkog Županijskog suda, kojem je predsjedavala sutkinja Ika Šarić, doveden je iz istražnog zatvora u kojem se nalazi još od kolovoza prošle godine.

Optužuje se da je 23. kolovoza prošle godine, oko 12 sati, u Ulici Tina Ujevića u Rijeci, htijući usmrtiti aktualnog partnera svoje bivše izvanbračne supruge, došao na njegovu adresu, nakon što mu je poslao više prijetećih poruka putem mobitela i nazivao ga telefonom. Ispred prozora je vikao i psovao, vrijeđao ga i govorio da će ga ubiti. Tražio je od 53-godišnjeg muškarca da podigne roletnu, a kada je ovaj to učinio, ispalio je iz podvodne puške harpun, ciljajući – tvrdi tužiteljstvo – njegov gornji dio tijela. Harpun je probio prednje prozorsko staklo i zaustavio se na stijenci unutarnjeg stakla. Muškarac koji je, po optužbi, bio meta hica iz podvodnog oružja, nije, srećom, ozlijeđen. Napadač je nakon toga napustio mjesto događaja, ali ga je policija kasnije pronašla i privela.

 

Fajs se tereti i da je dan ranije, u vrijeme kada je u automobilu vozio bivšu izvanbračnu suprugu, ošamario je i uputio joj prijeteće riječi, navodeći kako ima pištolj, na nju vikao i vrijeđao ju, nazivajući je pogrdnim imenima. Nakon toga je na njen mobitel poslao niz uvredljivih poruka, što je kod nje izazvalo osjećaj straha, navode iz tužiteljstva.

Sudsko vijeće je prihvatilo prijedlog obrane da se provede balističko vještačenje, dok će se o prijedlogu za rekonstrukciju događaja na licu mjesta odlučiti naknadno, nakon saslušanja dviju žrtava nemilih zbivanja. Vijeće je na početku suđenja donijelo odluku da će se na sljedeću raspravu privesti muškarac na kojeg je ispaljen harpun, kao i bivša izvanbračna supruga okrivljenika, jer su oboje uredno primili poziv za raspravu, ali su izostali sa suđenja ne opravdavši svoj nedolazak. Suđenje se nastavlja u srpnju.

Najčitanije


Povezane objave

Uručena županijska priznanja najuspješnijim umjetnicima

Uručena županijska priznanja najuspješnijim umjetnicima

Župan Zlatko Komadina dodijelio je u Kući halubajskega zvončara nagrade Primorsko-goranske županije za unapređivanje kvalitete kulturnog stvaralaštva za 2023. godinu.Za uspjehe na državnoj razini, nagrade su primili Pjevački zbor mladih Kaplan, Gradsko...

POKOPI NA GROBLJIMA (859)

POKOPI NA GROBLJIMA (859)

SRIJEDA, 19. LIPNJA 2024. TRSAT, 13.30: Milana Jakšić (1937) KOZALA, 14.30Marija Šlosar (1928) DRENOVA, 14.30Elizabeta Kubaša (1936) DRENOVA, 13.30Ljuba Blažević (1959) DRENOVA, 12.30Vlado Stiperski (1951) BRSEČ, 15.00Srećko Uhač (1940) HRELJIN,...

Pin It on Pinterest