Opatijski gradonačelnik dosadašnje novčane kazne za parkiranje kod tržnice preinačio u upozorenja, od danas kazne

25.05.2023. 10:18 | Novosti, Opatija, Rijeka & Regija

Opatijski gradonačelnik Fernando Kirigin odlučio je preinačiti u upozorenje dosadašnje novčane kazne izdane temeljem prometne nadzorne kamere kojom se utvrđuje nepropisno parkiranje na području opatijske tržnice.
Nadzor prometa putem nadzorne kamere počeo je 28. travnja, odnosno mjesec dana nakon postavljanja nadzorne kamere. Prvih mjesec dana prometni i komunalni redari su građane samo upozoravali na uvođenje sankcija.
Iz Grada Opatije navode da je gradonačelnik donio odluku da se novčane kazne preinače u upozorenje s obzirom da je utvrđeno kako veći broj građana nije bio informiran o uvođenju nadzorne kamere, iako je Grad Opatija o tome višekratno obavještavao javnost. To vrijedi za sve kazne izdane do jučer, 24. svibnja. Svim građanima koji su uplatili po obavijesti o prekršaju izvršit će se povrat sredstava nakon predanog zahtjeva. Zahtjev valja ispuniti i poslati na e-mail adresu [email protected] kako bi se izvršio povrat uplaćenih sredstava.

Cilj postavljanja nadzorne kamere kraj Mrkata nije sankcioniranje već uvođenje reda, brže protočnosti prometa i osiguravanje sigurnosti svih sudionika u prometu, osobito pješaka, objašnjavaju iz Grada Opatije. Kamere su podešene na način da se na području ispred tržnice vozilo može kratko zaustaviti, bez žurbe iskrcati ili ukrcati putnike i robe bez sankcija. “Činjenica je da je posljednjih dana uspostavljen znatno veći red na lokaciji, veća protočnost prometa i, prije svega, veća sigurnost u prometu te je utvrđen znatno manji broj zabilježenih prekršaja”, navode opatijske gradske vlasti, dodajući da naplata eventualnih prekršajnih prometnih kazni na tom području na snagu stupa ponovno danas, 25. svibnja 2023.

Gradonačelnik Fernando Kirigin je danas održao sastanak sa zakupcima opatijske tržnice te ih je informirao o novim mjerama. Postignut je načelni dogovor vezan uz dostavu robe na tržnicu. Ujedno, svim građanima koji stanuju u obližnjim zgradama bit će omogućen iskrcaj robe, u slučaju većih dostava u njihove domove, bez sankcioniranja. U takvim slučajevima, trebaju gradskim službama prijaviti dostavu i registracijsku oznaku teretnog vozila na e-mail adresu [email protected] ili broj telefona 051/680 162.

Najčitanije


Povezane objave

Hrvatski košarkaši pobijedili Poljsku na turniru u Opatiji

Hrvatski košarkaši pobijedili Poljsku na turniru u Opatiji

Članovi hrvatske košarkaške reprezentacije odmjerili su danas snage s reprezentacijom Poljske u utakmici odigranoj u dvorani "Marino Cvetković", u sklopu međunarodnog turnira. Susret je okončan pobjedom hrvatskih košarkaša rezultatom 82:68.Turnir se u...

POKOPI NA GROBLJIMA (862)

POKOPI NA GROBLJIMA (862)

SUBOTA, 22. LIPNJA 2024. KASTAV: Franjo Jurčević (1943) SV. DUH (OMIŠALJ), 16.00Margareta Pranjić  PONEDJELJAK, 24. LIPNJA DRENOVA, 10.30Jelica Lelas (1949) KAMPOR, 18.00Ruža Kuparić (1945) UTORAK, 25. LIPNJA 2024. KOZALA, 14.30Petra Medved (1955) KOZALA,...

U ponedjeljak počinju radovi na sanaciji vijadukta Piramida

U ponedjeljak počinju radovi na sanaciji vijadukta Piramida

U ponedjeljak, 24. lipnja, počinju radovi na sanaciji dijela vijadukta Piramida na državnoj cesti DC8. Radovi, čiji su investitor Hrvatske ceste, odvijat će se u fazama, a promet će se odvijati suženim kolničkim trakama, dok će skretanje iz Cindrićeve...

Pin It on Pinterest