Obilježen Dan oslobođenja Kostrene

Foto: Općina Kostrena

Povodom obilježavanja Dana oslobođenja Kostrene predstavnici UABA Kostrena, općinske uprave, općinskih ustanova i udruga položili su vijence na spomen-obilježja u znak sjećanja na žrtve NOB-a.

Vijenci su položeni na polje s grobovima palih boraca NOB-a na groblju u Sv. Luciji, na spomen obilježjima ispred Narodne čitaonice u Kostreni Svetoj Luciji, zgrade Općine, na Valentinovu, spomen-ploči u Sv. Barbari i spomen-ploči na autobusnoj stanici Žuknica. U organizaciji UABA-e Kostrena i Osnovne škole Kostrena u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji održan je prigodan program u kojem je sudjelovalo pedesetak učenika.

Predsjednik Udruge antifašističkih boraca i antifašista Kostrene  Ljubomir Paškvan čestitao je svim mještanima i prijateljima Kostrene Dan oslobođenja i zahvalio Općini Kostrena, kostrenskim udrugama i ustanovama što promiču ideju antifašizma i sudjeluju u obilježavanju Dana oslobođenja. Posebno je zahvalio Osnovnoj školi Kostrena na dugogodišnjoj suradnji kojom osnažuje duh antifašizma među mladima i njeguje antifašističke vrijednosti u našem kraju. Prigodnim govorom prisutnima se obratio i načelnik Općine Kostrena  Dražen Vranić.

Najčitanije


Povezane objave

POKOPI NA GROBLJIMA (829)

POKOPI NA GROBLJIMA (829)

PONEDJELJAK, 20. SVIBNJA 2024. KOZALA, 14.30: Tomo Majetić (1931) DRENOVA, 12.30Ante Živković (1938) RUKAVAC, 15.00Marija Šišović  CRIKVENICA, 15.00Marija Ivančić (1924) ZUBOVIĆI, 17.00Marija Kustić (1937) UTORAK, 21. SVIBNJA TRSAT, 14.30Milica Makaus...

Globalni koncept dostave hrane stigao i u riječki zatvor

Globalni koncept dostave hrane stigao i u riječki zatvor

Globalni koncept dolaska do hrane preko dostavljača stigao je i u riječki zatvor. Kamera našeg reportera je tako snimila trenutke baš kada je dostavljač - pretpostavljamo - hrane, upravo pozvonio na vrata zatvora u središtu Rijeke, s velikom torbom...

Pin It on Pinterest