Obilježen Dan Mjesnog odbora Kozala, dodijeljene i nagrade za naj prozor, balkon, okućnicu i vrt

10.06.2024. 12:07 | Novosti, Rijeka, Rijeka & Regija

Foto: Grad Rijeka

Mjesni odbor Kozala organizirao je proteklog vikenda tradicionalnu kvartovsku proslavu Dana Mjesnog odbora Kozala. Građani su imali priliku naučiti nešto o povijesti svog kvarta i grada, upoznati svoj okoliš i zabaviti se. Dan MO održao se na Volčićevom trgu, u zgradi MO Kozala, na botaničkoj šetnji kvartom i u parku Zvonimira Škerla.

Dvodnevni vikend program počeo je u petak  izložbom radova DV Vidrice te mjerenjem tlaka i razine šećera u krvi u organizaciji CK Rijeka, nakon čega je u zgradi MO Kozala otvorena i izložba ,,Put u središte sebe”, umjetnice Klare Rabenseifner Miljević, koja je tu večer održala i paint&wine radionicu. Drugi je dan počeo ,,Botaničkom šetnjom”, vođenim đirom po kvartu pod vodstvom Boštjana Surine, kustosa Prirodoslovnog muzeja Rijeka, koji je poslijepodne održao i predavanje ,,Urbana bioraznolikost”.

Tradicionalno, u parku Zvonimira Škerla su članovi VMO Kozala predvođeni župnikom crkve Sv. Romualda i Svih Svetih, vlč. Lukom Pranjićem, uz sudjelovanje pripadnika udruge 128. brigade Sv.Vid, obitelji Škerl i MRK Kozala položili vijenac i upalili svijeće na spomenik braniteljima iz kvarta, poginulima u Domovinskom ratu, u znak zahvale i pijeteta.

Kulturno-zabavni program počeo je folklornim nastupima na Volčićevom trgu, gdje su tradicionalne riječke nošnje i plesove rekonstruirali članovi udruge “Primorski Hrvat”, a glazbenu atmosferu podigli članovi Folklornog ansambla “Sveti Nikola”. Ciklus predavanja zaključio je prof. Željko Bistrović temom “Riječki Hrvati od Hrvatsko-Ugarske nagodbe do aneksije Rijeke Italiji”.

 

Nakon formalnijeg dijela programa  održana je pred velikim brojem susjeda i posjetitelja tradicionalna podjela nagrada za naj prozor, balkon, okućnicu i vrt, a prvi put građani su putem Facebook izbora odabrali i naj-fotku kvarta, koja će sljedećih godinu dana krasiti glavni ulaz u zgradu Mjesnog odbora Kozala. Svojim prisustvom, događaj su uveličali i riječki gradončelnik Marko Filipović te vijećnica Gradskog Vijeća Tea Mičić Badurina. VMO Kozala sve prisutne počastilo je i gulašem kojeg su cijelo popodne strpljivo uz pomoć kvartovskih susjeda spravljali na trgu. Gošća iznenađenja bila je i klaunica Karmelino, kojoj su se razveselili i veliki i mali. Zabava se nastavila do kasno u noć kako i priliči,   rokerskom svirkom RiCover benda.

Najčitanije


Povezane objave

Uručena županijska priznanja najuspješnijim umjetnicima

Uručena županijska priznanja najuspješnijim umjetnicima

Župan Zlatko Komadina dodijelio je u Kući halubajskega zvončara nagrade Primorsko-goranske županije za unapređivanje kvalitete kulturnog stvaralaštva za 2023. godinu.Za uspjehe na državnoj razini, nagrade su primili Pjevački zbor mladih Kaplan, Gradsko...

POKOPI NA GROBLJIMA (859)

POKOPI NA GROBLJIMA (859)

SRIJEDA, 19. LIPNJA 2024. TRSAT, 13.30: Milana Jakšić (1937) KOZALA, 14.30Marija Šlosar (1928) DRENOVA, 14.30Elizabeta Kubaša (1936) DRENOVA, 13.30Ljuba Blažević (1959) DRENOVA, 12.30Vlado Stiperski (1951) BRSEČ, 15.00Srećko Uhač (1940) HRELJIN,...

Pin It on Pinterest