Mjuzikl “Jesus Christ Superstar” otvara sezonu na opatijskoj Ljetnoj pozornici

05.06.2024. 12:24 | Mozaik, Novosti

Foto: Grad Opatija

Ovoga vikenda,  u petak, 7. lipnja, u 21:30 sati, izvedbom mjuzikla Jesus Christ Superstar svečano će se obilježiti početak  programske sezone na opatijskoj Ljetnoj pozornici u organizaciji  Festivala Opatija. Raskošna produkcija broadwayskog klasika   u izvedbi Zagrebačkog gradskog kazališta Komedija i režiji Damira Lončara,   hit je domaće kazališne scene.

Rock opera o posljednjih sedam dana Kristova života zbog kontroverznih teza po pitanju Isusova božanskog podrijetla i Judine izdaje, u kombinaciji sa zaraznim melodijama i plesački izazovnim koreografijama, djelu je priskrbila dugovječnost i popularnost. Orkestrom i zborom Komedije ravna Dinko Appelt, ulogu Isusa u opatijskoj izvedbi preuzeo je Filip Hozjak, Fabijan Pavao Medvešek je Juda, Vanda Winter je Marija Magdalena, dok Poncija Pilata tumači Dražen Bratulić. Mjuzikl se izvodi na engleskom jeziku, bez prijevoda.

Drugo gostovanje Komedije na Festivalu mjuzikla je već u nedjelju, 9. lipnja, u 21:30 sati izvedbom popularnog hrvatskog mjuzikla Jalta, Jalta koji su davne 1971. stvorili libretist Milan Grgić, skladatelj Alfi Kabiljo i redatelj Vlado Štefančić, a početkom 2024. Komedija je pomladila ansambl i obnovila mjuzikl.   Posebno u današnje vrijeme relevantna je njena antiratna poruka koja širi ideju ljubavi i prijateljstva putem utopijske zelene livade gdje svi mogu živjeti u skladu. Mjuzikl izvode Zbor, Balet i Orkestar Kazališta Komedija, ulogu Nine Filipovne tumači Sandra Bagarić, ruskog sobara Grišu igra Fabijan Pavao Medvešek, američkog sobara Larryja igra Filip Hozjak, a engleskog sobara Stanleyja Jan Kovačić.

Dio Festivala mjuzikla posvećen djeci održava se u Centru Gervais gdje također već ovog vikenda, u subotu, 8 lipnja u 19 sati, nastupa Gradsko kazalište Zorin dom iz Karlovca s mjuziklom Pepeljuga, uprizorenjem hrvatske inačice istoimene omiljene bajke. Književni velikan Vladimir Nazor, kao slikar starodrevnog vremena, tu je klasičnu priču prenio u naše podneblje. Dirljiva priča o stvarnim ljudima, o patnji, nepravdi, ali i o snazi oprosta koji vodi do sretnog kraja tematski je aktualna danas više nego prije kada se dobrotu ponižava, a samo je rijetki prepoznaju i cijene. 

Najčitanije


Povezane objave

POKOPI NA GROBLJIMA (863)

POKOPI NA GROBLJIMA (863)

PONEDJELJAK, 24. LIPNJA 2024. DRENOVA, 10.30: Jelica Lelas (1949) PUNAT, 18.00Anica Orlić  ŽEGOTI, 15.00Mile Todorović (1943) KAMPOR, 18.00Ruža Kuparić (1945) VRPOLJE, 17.00Milka Štrbac (1935) UTORAK, 25. LIPNJA 2024. KOZALA, 14.30Petra Medved...

Hrvatski košarkaši pobijedili Poljsku na turniru u Opatiji

Hrvatski košarkaši pobijedili Poljsku na turniru u Opatiji

Članovi hrvatske košarkaške reprezentacije odmjerili su danas snage s reprezentacijom Poljske u utakmici odigranoj u dvorani "Marino Cvetković", u sklopu međunarodnog turnira. Susret je okončan pobjedom hrvatskih košarkaša rezultatom 82:68.Turnir se u...

Pin It on Pinterest