Miljenko Hudorović u zatvoru: izvanbračnoj supruzi pucao u glavu u spavaćoj sobi stana u Matuljima

01.06.2024. 14:00 | Crna kronika, Novosti

Autor teksta: Fiore Vežnaver, Foto: Portal Burin

Miljenko Hudorović (36) iz Matulja priveden je pred sutkinju istrage koja mu je odredila istražni zatvor

U riječki zatvor smješten je u četvrtak poslijepodne Miljenko Hudorović (36) iz Matulja, osumnjičen da je u stanu  hicem iz vatrenog oružja pokušao ubiti svoju izvanbračnu suprugu, 23-godišnju A. B, zadavši joj ozljede opasne po život. Smješten je u ćeliju nakon štu mu je istražni zatvor odredila sutkinja istrage Županijskog suda u Rijeci, na prijedlog riječkog Županijskog državnog odvjetništva. Hudorovića je policija privela pred sutkinju istrage nakon što je u tužiteljstvu obavljeno njegovo prvo ispitivanje.

Prema informacijama do kojih je došao portal Burin, zločin se dogodio u utorak oko 21 sat u Matuljima, u spavaćoj sobi stana, na adresi prebivališta okrivljenog. Hudorović se sumnjiči da je – u nakani da usmrti svoju izvanbračnu suprugu – iz vatrenog oružja ispalio hitac u smjeru desne strane glave žene, koji ju je pogodio u desni obraz, nanijevši joj ozljede zbog kojih joj je ugrožen život. Prema službenoj rekonstrukciji događaja – pretočenoj u kaznenu prijavu i istražne dokumente tužiteljstva – Hudorović je odmah potom, uz pomoć oca ustrijeljene žene, odnio ju do osobnog automobila kojim ju je prevezao u riječki KBC.

Zdravstveno stanje nastrijeljene žrtve je vrlo ozbiljno, stavljena je u induciranu komu, prema posljednjim službenim informacijama.

Na ispitivanju u riječkom Županijskom državnom odvjetništvu Hudorović nije iznosio svoju obranu, odlučio se na obranu šutnjom.
Tužiteljstvo tereti Hudorovića za pokušaj teškog ubojstva ženske osobe, da je postupao s namjerom da počini rodno utemeljeno ubojstvo ženske osobe. Prvi je ovo slučaj u riječkoj regiji da je netko osumnjičen za femicid ili njegov pokušaj otkad je nedavno to kazneno djelo uvršteno u hrvatski Kazneni zakon. Za sam femicid predviđena je kazna zatvora od najmanje deset godina.

Tužiteljstvo za okrivljenog Hudorovića navodi da je počinio teško kazneno djelo u situaciji da je i ranije zlostavljao svoju izvanbračnu suprugu. Hudorović, po zanimanju građevinski radnik, rodom je iz Čabra. Dosad je već kazneno osuđivan, a protiv njega se vode i drugi kazneni postupci. Ovo mu nije prvi put da je završio u istražnom zatvoru.

Na rješenje o istražnom zatvoru Hudorović ima pravo žalbe, ali ona ne odgađa izvršenje.

OSUMNJIČENI ZA POMAGANJE BRANIT ĆE SE SA SLOBODE

Policijska uprava primorsko-goranska je u četvrtak ujutro objavila da drugookrivljenog 53-godišnjaka – koji je pomogao osumnjičenom za pucanje u žrtvu prenijeti ozlijeđenu do osobnog vozila kojim je odvezena u bolnicu – sumnjiči da je, u namjeri da pomogne čovjeku koji je pucao, sakrio tragove koji se dovode u vezu s kaznenim djelom. Po sadašnjem stanju stvari, muškarac osumnjičen za pomaganje   nakon teškog krvnog delikta će se u daljnjem kaznenom postupku braniti sa slobode.

Najčitanije


Povezane objave

Na Srdočima nestao Sebastian Mušura

Na Srdočima nestao Sebastian Mušura

Nestao je Sebastian Mušura (16) iz Rijeke, u subotu oko 17 sati udaljio se sa Srdoča i otad mu se gubi trag. Njegov nestanak objavljen je i na mrežnim stranicama Nacionalne evidencije nestalih osoba nakon što je prijavljen policiji. Za mladića, rođenog...

POKOPI NA GROBLJIMA (863)

POKOPI NA GROBLJIMA (863)

PONEDJELJAK, 24. LIPNJA 2024. DRENOVA, 10.30: Jelica Lelas (1949) PUNAT, 18.00Anica Orlić  ŽEGOTI, 15.00Mile Todorović (1943) KAMPOR, 18.00Ruža Kuparić (1945) VRPOLJE, 17.00Milka Štrbac (1935) UTORAK, 25. LIPNJA 2024. KOZALA, 14.30Petra Medved...

Hrvatski košarkaši pobijedili Poljsku na turniru u Opatiji

Hrvatski košarkaši pobijedili Poljsku na turniru u Opatiji

Članovi hrvatske košarkaške reprezentacije odmjerili su danas snage s reprezentacijom Poljske u utakmici odigranoj u dvorani "Marino Cvetković", u sklopu međunarodnog turnira. Susret je okončan pobjedom hrvatskih košarkaša rezultatom 82:68.Turnir se u...

POKOPI NA GROBLJIMA (862)

POKOPI NA GROBLJIMA (862)

SUBOTA, 22. LIPNJA 2024. KASTAV: Franjo Jurčević (1943) SV. DUH (OMIŠALJ), 16.00Margareta Pranjić  PONEDJELJAK, 24. LIPNJA DRENOVA, 10.30Jelica Lelas (1949) KAMPOR, 18.00Ruža Kuparić (1945) UTORAK, 25. LIPNJA 2024. KOZALA, 14.30Petra Medved (1955) KOZALA,...

Pin It on Pinterest