Kadetkinje riječkog Kluba umjetničkog plivanja Primorje Aqua Maris državne prvakinje u timu, kombinaciji i duu

09.06.2024. 15:45 | Novosti, Rijeka, Rijeka & Regija, Sport

Autor teksta: Karolina Krikšić Vidas, Foto: KUP Primorje Aqua Maris

Kadetkinje riječkog Kluba umjetničkog plivanja Primorje Aqua Maris (KUP PAM) državne su prvakinje u timu, kombinaciji i duu. Naime, u Zagrebu je u subotu i nedjelju, 8. i 9. lipnja, održano Prvenstvo Hrvatske u umjetničkom plivanju za kadete, a riječke su plivačice obranile prošlogodišnju titulu u kombinaciji, dok su u timu nadmašile prošlogodišnji plasman u Splitu, gdje su bile druge.

Primorjašice su odlično otvorile dvodnevno natjecanje koje je započelo figurama, a u kojima su ekipno bile najbolje. Tome je svakako uvelike pridonio individualni uspjeh Mije Majstorović koja je zauzela prvo mjesto, ali i Eme Božić (4.), Katje Perić (5.) te Mije Štimac (6. mjesto). Za ovu tehničku disciplinu nisu dodjeljivana odličja, no ostvareni rezultati uzimani su u obzir pri ocjenjivanju sola, dua i tima.

Nakon figura, slijedilo je natjecanje u duetima, a KUP Primorje Aqua Maris predstavljala su tri dua – Mia Majstorović i Ema Božić koje su osvojile prvo mjesto, Katja Perić i Mia Štimac koje su osvojile treće mjesto te Sara Radetić, Leni Redžepović i rezerva Lucija Kardum koje su zauzele 8. mjesto.

Prvi dan natjecanja djevojke su zaključile pobjedom u timu, a nju su izborile Mia Majstorović, Ema Božić, Katja Perić, Mia Štimac, Nika Dobrecović, Korina Vidas, Stella Veršić, Emily Brnčić te rezerve Marija Prokhorenko i Cvita Strižić. Drugo i treće mjesto zauzele su zagrebačke kadetkinje KUP-a Medveščak i HAKUP-a Mladost.

Isti poredak bio je i drugog dana natjecanja kad su djevojke odmjeravale snage u kombinaciji, a za Primorje su plivale: Mia Majstorović, Ema Božić, Katja Perić, Mia Štimac, Emily Brnčić, Korina Vidas, Stella Veršić, Lenny Cvijić, Marija Prokhorenko i Cvita Strižić te rezerva Nika Dobrecović.

Natjecanju u kombinaciji prethodilo je ono u solu, a od riječkih plivačica sudjelovale su Ema Božić (2. mjesto) i Mia Majstorović (5. mjesto).

Naravno, ostvarenim rezultatima, ali i cijelom sezonom zadovoljna je trenerica Marija Šavko.

– Cure su odlično odradile sve što smo uvježbavale. U odnosu na drugi dio natjecanja u Kupu Hrvatske koji je održan u ožujku, evidentan je napredak, a ono što me kao trenericu posebno veseli, jest homogenost ekipe. Odlične su bile u figurama što je utjecalo na samopouzdanje ekipe što je bila “točka na i” napornom treniranju za državno prvenstvo, rekla je Šavko te najavila da će riječke plivačice, svih dobnih kategorija, sezonu zaključiti već tradicionalnom revijom koja će ove godine biti u znaku švedske grupe Abba.

– “Abba Aqua” naziv je revije u kojoj će svoje vještine pokazati natjecateljski, ali i veteranski pogon KUP-a Primorje Aqua Maris. Kao i svake godine, ljubitelje dobre glazbe i umjetničkog izražavanja pokretom pozivamo na naš bazene Kantrida gdje će u nedjelju, 7. srpnja, s početkom u 21 sat, uz svirku uživo Ring – Abba Tribute Banda započeti naša revija kojom zaključujemo još jednu uspješnu sezonu i počinjemo s priprema za novu, zaključuje Marija Šavko.

Najčitanije


Povezane objave

Na Srdočima nestao Sebastian Mušura

Na Srdočima nestao Sebastian Mušura

Nestao je Sebastian Mušura (16) iz Rijeke, u subotu oko 17 sati udaljio se sa Srdoča i otad mu se gubi trag. Njegov nestanak objavljen je i na mrežnim stranicama Nacionalne evidencije nestalih osoba nakon što je prijavljen policiji. Za mladića, rođenog...

POKOPI NA GROBLJIMA (863)

POKOPI NA GROBLJIMA (863)

PONEDJELJAK, 24. LIPNJA 2024. DRENOVA, 10.30: Jelica Lelas (1949) PUNAT, 18.00Anica Orlić  ŽEGOTI, 15.00Mile Todorović (1943) KAMPOR, 18.00Ruža Kuparić (1945) VRPOLJE, 17.00Milka Štrbac (1935) UTORAK, 25. LIPNJA 2024. KOZALA, 14.30Petra Medved...

Pin It on Pinterest