Iz Općine Viškovo pozivaju vlasnike kuća za odmor da podnesu prijavu radi plaćanja poreza

Fizičke i pravne osobe, koje su vlasnici kuća za odmor na području općine Viškovo, obveznici su plaćanja poreza na kuće za odmor te su, u skladu s odredbama Zakona o lokalnim porezima i Odluke o općinskim porezima Općine Viškovo, dužni podnijeti prijavu poreza na kuće za odmor radi utvrđivanja poreza za ovu godinu, poručuju iz Općine Viškovo, naglašavajući kako se prijava mora podnijeti do 31. ožujka.

Kućom za odmor smatra se svaka zgrada, dio zgrade ili stan koji se koriste povremeno ili sezonski. Kućom za odmor smatra se i svaka zgrada/kuća dovršena, odnosno očuvana u mjeri da ju se može upotrijebiti povremeno ili sezonski, što podrazumijeva najmanje činjenicu da je na objekt postavljena vanjska stolarija te da postoji sanitarni čvor. Kućom za odmor ne smatraju se gospodarstvene zgrade koje služe za smještaj poljoprivrednih strojeva, oruđa i drugog pribora.

Porez na kuće za odmor na području općine Viškovo plaća se u iznosu od 1,60 eura godišnje po četvornom metru korisne površine kuće za odmor. Prijavu su dužni podnijeti i vlasnici novosagrađenih kuća, vlasnici kuća za odmor kod kojih je od 1. travnja prethodne godine do 31. ožujka godine za koju se utvrđuje porez promijenjen broj četvornih metara korisne površine te svi novi vlasnici kuća za odmor za kuće koje su u navedenom razdoblju promijenile vlasnike. Porez na kuće za odmor odnosi se na vlasnike apartmana, ali i na građane bilo Republike Hrvatske ili EU-a koji imaju nekretnine na području Općine Viškovo koje koriste za povremeni boravak.

Za nepodnošenje prijave s podacima nužnim za utvrđivanje poreza propisane su novčane kazne za fizičke osobe u iznosu od 130 do 1.990 eura, za pravne osobe u iznosu od 260 do 3.310 eura te za odgovornu osobu u pravnoj osobi u iznosu od 130 do 1.320 eura.

Obrazac prijave podataka o kući za odmor može se preuzeti u pisarnici Općine Viškovo (Vozišće 3) ili preuzeti na službenoj stranici Općine. Prijava ne mora biti ispunjena na objavljenom obrascu, ali mora biti dostavljena u pisanom obliku, čitka i mora sadržavati sve podatke iz objavljenog obrasca. Prijave za utvrđivanje poreza na kuće za odmor dostavljaju se neposredno pisarnici Općine Viškovo, poštom na adresu: Općina Viškovo, Jedinstveni upravni odjel, Vozišće 3, 51216 Viškovo ili putem elektroničke pošte na e-mail adresu: [email protected].

Najčitanije


Povezane objave

Obilježen Dan oslobođenja Kostrene

Obilježen Dan oslobođenja Kostrene

Povodom obilježavanja Dana oslobođenja Kostrene predstavnici UABA Kostrena, općinske uprave, općinskih ustanova i udruga položili su vijence na spomen-obilježja u znak sjećanja na žrtve NOB-a.Vijenci su položeni na polje s grobovima palih boraca NOB-a na...

POKOPI NA GROBLJIMA (800)

POKOPI NA GROBLJIMA (800)

SUBOTA, 20. TRAVNJA 2024. KASTAV, 13.00: Ivan Horvat (1957) KLANA, 17.00Vladimir Šebelja (1933) NJIVICE, 15.30Marija Dapčić  BOGOVIĆI, 16.00Katica Bogović (1933) CRNI LUG, 13.00Dragica Barak (1930) SV. KRIŽ - SENJSKA DRAGA, 15.00Mate Nekić (1963) HVAR,...

Pin It on Pinterest