Imovinska kartica direktora Autotroleja: plaća 1.950 eura, nema ušteđevine i nekretnina, otplaćuje kredit od 92 tisuće eura

17.05.2024. 14:00 | Rijeka, Rijeka & Regija

Autor teksta: Fiore Vežnaver, Foto: Grad Rijeka

Riječki Autotrolej se sve manje drži voznog reda, za ponedjeljak je tako objavljen novi popis vožnji na koje autobusi neće krenuti. Dok nezadovoljstvo putnika s razlogom sve više raste, jedno od pitanja koje se, između ostalih, samo nameće jest: koliku plaću ima direktor ove riječke komunalne prijevozničke tvrtke koja korisnicima  ne daje uslugu kakva treba biti? Analizirali smo zato imovinsku karticu direktora Autotroleja, koji je na čelu tvrtke godinu dana, imenovan je nakon natječaja raspisanog lani u travnju.

Prema podacima iz imovinske kartice koju je podnio u siječnju ove godine, Robert Mrvčić – inače diplomirani inženjer pomorskog prometa – ima neto plaću od 1.950 eura. Prijavio je i da mjesečno dobiva 185 eura kao predavač na Veleučilištu u Rijeci. Naveo je da mu je supruga zaposlena u Zagrebačkoj banci, ali je njena plaća poslovna tajna.

Imovinska kartica govori i da u svom vlasništvu nema ni jednu nekretninu, ali je zato njegova životna partnerica vlasnica stana od oko 59 kvadrata u Rijeci, čija je vrijednost procijenjena na 147,7 tisuća eura. Navodi se da je stan kupljen na kredit.

Robert Mrvčić je vlasnik automobila “renault megane”, proizvedenog 2012. godine, a vrijednost je procijenio na 4.900 eura, kupljen je na kredit. “Bračni drug”, kako se navodi u imovinskoj kartici, ima u vlasništvu “škodu superb”, automobil proizveden 2021. godine, a vrijednost je procijenjena na 27 tisuća eura. Kao način stjecanja navedena je prodaja imovine.

Mrvčić je dostavio i podatke po kojima on i supruga otplaćuju dva kredita i pozajmicu. Direktor Autotroleja otplaćuje kredit od 92 tisuće eura kod Erste banke, a mjesečni anuitet je oko 605 eura. Supruga pak ima kredit od 25 tisuća eura kod iste banke, mjesečni anuitet je oko 139 eura. Životna partnerica prvog čovjeka Autotroleja otplaćuje i pozajmicu od oko 3.982 eura, uz mjesečni anuitet od 173 eura. Mrvčić je prijavio i da je osobno ugovorio policu osiguranja, mjesečno za to izdvaja oko 55 eura, a početni iznos glavnice iznosi 11.206 eura.

Direktor Autotroleja nema ušteđevine. No, njegova supruga ima ušteđevinu od 33 tisuće eura, a potječe od prodaje imovine. Štednja od oko tisuću eura vodi se i na dijete.

Robert Mrvčić je naveo da nije član stranke.

“U VIZIJI TVRTKE DO 2027. GODINE JASNO ARTIKULIRAO PROBLEME I MJERE ZA RJEŠENJE”

Kada je krajem travnja prošle godine imenovan direktorom, iz Grada Rijeke su objavili da je Mrvčić “u viziji društva u razdoblju od 2023. godine do 2027. godine jasno artikulirao aktualne probleme u Autotroleju te predložio konkretne mjere za njihovo rješavanje, kao i mjere za unapređenje poslovanja u mandatnom razdoblju”.
Navedeno je i da je diplomirani inženjer pomorskog prometa te da dugi niz godina obavlja poslove u Autotroleju  u kojem je zaposlen 2004. godine kao tehnolog prometa. Napredovao je na rukovodeća mjesta, najprije kao rukovoditelj Odsjeka optimizacije 2010. godine, a od 2019. godine do imenovanja direktorom radio je kao rukovoditelj Službe prometa.
“Motiviran je za obavljanje poslova direktora i ima jasnu viziju budućeg poslovanja te je stoga ocijenjeno da je upravo on najbolji kandidat za mjesto direktora ovog komunalnog društva”, obrazložili su lani iz Grada Rijeke zašto je izabran upravo Mrvčić.

Najčitanije


Povezane objave

POKOPI NA GROBLJIMA (829)

POKOPI NA GROBLJIMA (829)

PONEDJELJAK, 20. SVIBNJA 2024. KOZALA, 14.30: Tomo Majetić (1931) DRENOVA, 12.30Ante Živković (1938) RUKAVAC, 15.00Marija Šišović  CRIKVENICA, 15.00Marija Ivančić (1924) ZUBOVIĆI, 17.00Marija Kustić (1937) UTORAK, 21. SVIBNJA TRSAT, 14.30Milica Makaus...

Globalni koncept dostave hrane stigao i u riječki zatvor

Globalni koncept dostave hrane stigao i u riječki zatvor

Globalni koncept dolaska do hrane preko dostavljača stigao je i u riječki zatvor. Kamera našeg reportera je tako snimila trenutke baš kada je dostavljač - pretpostavljamo - hrane, upravo pozvonio na vrata zatvora u središtu Rijeke, s velikom torbom...

Pin It on Pinterest