IMENOVAN NOVI PREDSJEDNIK RIJEČKOG OPĆINSKOG SUDA: daljnje četiri godine to će biti Stanislav Mihelčić, aktualni šef “gruntovnice” riječkog suda

14.12.2022. 20:29 | Novosti, Rijeka, Rijeka & Regija

Foto: Portal Burin

Sudac Stanislav Mihelčić novi je predsjednik Općinskog suda u Rijeci. Odlučilo je to Državno sudbeno vijeće (DSV) na svojoj današnjoj sjednici, izabravši Mihelčića – aktualnog predsjednika zemljišnoknjižnog odjela Općinskog suda u Rijeci – za predsjednika suda  između dvaju kandidata. Mihelčić preuzima novu funkciju za petnaestak dana, 1. siječnja 2023. godine, s mandatom od četiri godine.
DSV je imenovao novog predsjednika riječkog suda nakon što je danas poslijepodne, po određenoj proceduri, obavljen razgovor s njime i drugim kandidatom za ovu čelnu poziciju, a to je sutkinja Gordana Holer, aktualna voditeljica ispostave riječkog Općinskog suda u Malom Lošinju (formalni naziv je Stalna služba u Malom Lošinju).
Novi predsjednik zamijenit će bivšu predsjednicu Vesnu Katarinčić, koja sada radi kao sudac zemljišnoknjižnog odjela u opatijskoj ispostavi riječkog Općinskog suda. Dok novi predsjednik ne preuzme funkciju, vršiteljica te dužnosti, odnosno sutkinja ovlaštena za obavljanje poslova sudske uprave, jest sutkinja Gordana Denona-Kusijanović.

Nije objavljeno obrazloženje odluke DSV-a da se za novog predsjednika riječkog Općinskog suda imenuje upravo Mihelčić, ali je danas poslijepodne DSV obznanio listu prvenstva kandidata za predsjednika suda, prema kojoj je Mihelčić skupio značajno veći broj bodova – 23 više – od protukandidatkinje. Navedena su tri kriterija (ocjena o obnašanju sudačke dužnosti, bodovanje strukturiranog razgovora i bodovanje predloženog programa rada), a po svakom je Mihelčić ostvario veći broj bodova; ukupno 172,9 – dok je kolegica Holer skupila ukupno 149,8 bodova.
Zakon, inače, kaže da Državno sudbeno vijeće “donosi odluku o imenovanju predsjednika suda na temelju prikupljenih mišljenja, razgovora s kandidatima, ocjene njihovih predloženih programa rada i njihovih organizacijskih sposobnosti”.

Imenovanje Stanislava Mihelčića za predsjednika Općinskog suda u Rijeci automatski povlači i pitanje da sada slijedi imenovanje novog predsjednika zemljišnoknjižnog odjela.

TREĆI RIJEČKI SUD KOJI JE OVE GODINE DOBIO NOVOG PREDSJEDNIKA

Imenovanjem predsjednika Općinskog suda u Rijeci zaokružen je postupak u kojem je i treći riječki sud ove godine dobio novog predsjednika. U posljednjih devet mjeseci nove predsjednike dobili su i riječki Županijski sud (sudac Vlado Skorup) i riječki Trgovački sud (sutkinja Željka Štrk-Vozila). Novi predsjednik Županijskog suda u Rijeci imenovan je nakon što je tu funkciju 20 godina obavljao sudac Veljko Miškulin.

Najčitanije


Povezane objave

Uručena županijska priznanja najuspješnijim umjetnicima

Uručena županijska priznanja najuspješnijim umjetnicima

Župan Zlatko Komadina dodijelio je u Kući halubajskega zvončara nagrade Primorsko-goranske županije za unapređivanje kvalitete kulturnog stvaralaštva za 2023. godinu.Za uspjehe na državnoj razini, nagrade su primili Pjevački zbor mladih Kaplan, Gradsko...

POKOPI NA GROBLJIMA (859)

POKOPI NA GROBLJIMA (859)

SRIJEDA, 19. LIPNJA 2024. TRSAT, 13.30: Milana Jakšić (1937) KOZALA, 14.30Marija Šlosar (1928) DRENOVA, 14.30Elizabeta Kubaša (1936) DRENOVA, 13.30Ljuba Blažević (1959) DRENOVA, 12.30Vlado Stiperski (1951) BRSEČ, 15.00Srećko Uhač (1940) HRELJIN,...

Pin It on Pinterest