Dodijeljene nagrade „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“, pet priznanja stiglo u Primorsko-goransku županiju

Foto: PGŽ

Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo” je na svečanosti u Opatiji dodijelila nagrade, povelje i posebna priznanja u sklopu desete nacionalne nagrade Suncokret ruralnog turizma Hrvatske.

Županijska Primorsko-goranska kašetica nagrađena je brončanom poveljom, a među dobitnicima s područja županije su i OPG Magriž i Kuća Krčkog pršuta Žužić, nagrađeni srebrnom poveljom te Poljoprivredna zadruga Pčelarstvo Apitrade, dobitnica brončanog “Suncokreta”. Posebno priznanje za održavanje tradicionalne turističke manifestacije „Ispraćaj stare i doček Nove godine u podne“ uručeno je Općini Fužine.

Općina Kneževi vinogradi, pionir ruralnog turizma u Baranji, ovogodišnji je šampion nagrade Suncokret ruralnog turizma Hrvatske.

Župan Zlatko Komadina čestitao je nominiranima i nagrađenima te naveo kako Primorsko-goranska županija kontinuirano ulaže u razvoj, jačanje i promociju ruralnih područja i autohtonih proizvoda. Jednako tako, istaknuo je, brojne nagrade koje pristižu u ovaj kraj dokaz su kvalitete i prepoznatljivosti. U prilog tome govori činjenica da najveći broj dobitnika “Suncokreta” prethodne godine, njih čak devet, dolazi iz Primorsko-goranske županije radi čega je PGŽ ugostila ovogodišnju svečanost dodjele nagrada.

Nagrade su dodijeljene u okviru Međunarodnog kongresa o ruralnom turizmu. Prijavljen je 161 kandidat iz 18 hrvatskih županija, a prvi put, pod pokroviteljstvom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, pridružilo se i 16 prijavitelja iz BiH.

Suncokret ruralnog turizma Hrvatske je projekt je u sklopu kojeg se jednom godišnje ocjenjuju i predstavljaju tradicijski sadržaji, čuva izvornost i povezuju sudionici ruralnoga turizma, a dodjeljuje se u osam kategorija – turistička seljačka gospodarstva, tradicijska domaćinstva, tradicijska gastronomija, vinski i craft turizam, aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru, ruralno turistički projekti te projekti koji imaju zaštićene i marketinške oznake.

Svečanosti su prisustvovali brojni gosti, uz ostale, izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora Marijana Petir, Sunčana Glavak, zastupnica u Europskom parlamentu, državni tajnici Tonči Glavina, Željka Josić, Tugomir Majdak, direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, gradonačelnik Opatije Fernando Kirigin i direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov.

Najčitanije


Povezane objave

Prijem za učenike generacije riječkih osnovnih škola

Prijem za učenike generacije riječkih osnovnih škola

U Salonu Grada Rijeke održan je prijem za učenike generacije riječkih osnovnih škola. Riječ je o učenicima koji su se tijekom svog osnovnoškolskog obrazovanja, pored iznimnog uspjeha u školi i uzornog vladanja iskazali i u brojnim izvannastavnim,...

POKOPI NA GROBLJIMA (863)

POKOPI NA GROBLJIMA (863)

PONEDJELJAK, 24. LIPNJA 2024. DRENOVA, 10.30: Jelica Lelas (1949) PUNAT, 18.00Anica Orlić  ŽEGOTI, 15.00Mile Todorović (1943) KAMPOR, 18.00Ruža Kuparić (1945) VRPOLJE, 17.00Milka Štrbac (1935) UTORAK, 25. LIPNJA 2024. KOZALA, 14.30Petra Medved...

Na Srdočima nestao Sebastian Mušura

Na Srdočima nestao Sebastian Mušura

Nestao je Sebastian Mušura (16) iz Rijeke, u subotu oko 17 sati udaljio se sa Srdoča i otad mu se gubi trag. Njegov nestanak objavljen je i na mrežnim stranicama Nacionalne evidencije nestalih osoba nakon što je prijavljen policiji. Za mladića, rođenog...

Pin It on Pinterest