Dodijeljene nagrade najboljim sportašima Viškova: laureati Sanja Pešut, Noan Baćić i NK Halubjan

Foto: Općina Viškovo

U Kući halubajskega zvončara danas su dodijeljene nagrade Općine Viškovo za najbolja sportska postignuća u 2023. godini. Odluku o nagrađivanju donijelo je Općinsko vijeće Općine Viškovo, a dodjela je održana na današnji Međunarodni dan sporta.

Nagradu Općine Viškovo za najbolje postignuće u sportu u ženskoj kategoriji (pojedinačno) za 2023. godinu dobila je Sara Pešut, članica Kickboxing kluba Sušak i Taekwando kluba Rijeka, koja je nažalost bila spriječena doći te će joj nagrada biti uručena naknadno. Nagradu za najbolje postignuće u sportu u muškoj kategoriji (pojedinačno) za 2023. godinu dobio je Noan Baćić, član plivačkog kluba Nevera. Nagradu za najbolje postignuće u sportu u muškoj kategoriji (ekipno) za 2023. godinu dobio je Nogometni klub Halubjan.

Nagrade su dobitnicima uručili Općinska načelnica Sanja Udović i predsjednik Općinskog vijeća Općine Viškovo Bojan Kurelić. Nagrađenima u pojedinačnoj kategoriji, uz prigodnu plaketu, pripao je i novčani iznos od 665 eura, a ekipi Nogometnog kluba Halubjan iznos od 1.330 eura.

Uz čestitke dobitnicima, Općinska načelnica Sanja Udović naglasila je da Općina Viškovo financira Zajednicu sportskih udruga, a ove godine u proračunu je za aktivnosti Zajednice osigurano nešto više od 200 tisuća eura.
„Zajednica sada broji 23 kluba, odnosno udruge u kojima trenira oko tisuću  sportaša. Drago mi je da je puno mladih uključeno u najraznovrsnije sportske aktivnosti. Imamo i inkluzivni program Sport je IN za djecu s teškoćama i osobe s invaliditetom čiji je ambasador i paraboćar Luka Wagner nedavno zamalo izborio nastup na Paraolimpijadi. Nakon izgradnje KHZ-a i uz izgradnju dječjeg vrtića u nadolazećem periodu intenzivno ćemo se baviti i pitanjem sportske dvorane čija je izgradnja predviđena   u neposrednoj blizini Kuće halubajskega zvončara. Trenutno tek razmatramo koncept buduće sportske dvorane koja će imati  niz sadržaja, a oni se moraju dobro uklopiti u viziju koju imamo i razvijamo oko sportsko-rekreacijske zone Halubjan“, istaknula je Sanja Udović.

Čestitke Sari Pešut, Noanu Baćiću i Nogometnom klubu Halubjan uputio je i predsjednik Općinskog vijeća Općine Viškovo Bojan Kurelić koji je istaknuo da se nada da će sljedeće godine biti nagrađenih u ekipnim sportovima u ženskoj kategoriji, budući da prijava ove godine u toj kategoriji nije bilo.
„Ono čemu se svi nadamo   je   izgradnja nove škole i nove školske dvorane.   Nadamo se da ćemo kroz dvije-tri godine imati puno više i bolje sportske infrastrukture u općini, a onda se možemo nadati još boljim rezultatima“, naglasio je predsjednik Općinskog vijeća Bojan Kurelić.

Najčitanije


Povezane objave

Na Srdočima nestao Sebastian Mušura

Na Srdočima nestao Sebastian Mušura

Nestao je Sebastian Mušura (16) iz Rijeke, u subotu oko 17 sati udaljio se sa Srdoča i otad mu se gubi trag. Njegov nestanak objavljen je i na mrežnim stranicama Nacionalne evidencije nestalih osoba nakon što je prijavljen policiji. Za mladića, rođenog...

POKOPI NA GROBLJIMA (863)

POKOPI NA GROBLJIMA (863)

PONEDJELJAK, 24. LIPNJA 2024. DRENOVA, 10.30: Jelica Lelas (1949) PUNAT, 18.00Anica Orlić  ŽEGOTI, 15.00Mile Todorović (1943) KAMPOR, 18.00Ruža Kuparić (1945) VRPOLJE, 17.00Milka Štrbac (1935) UTORAK, 25. LIPNJA 2024. KOZALA, 14.30Petra Medved...

Pin It on Pinterest