Unatoč visokim temperaturama u zraku, glavna riječka tržnica u petak je bila dobro posjećena, baš kao i ribarnica. Inćuni su bili veliki, 4 eura za kilogram, dok su srdele bile po 3 eura, također velike. Oslića nije bilo koliko ih zna biti, razlog je, vele nam prodavačice, što koće nisu izlazile. Oslić od parangala nešto skuplji, 12 i 14 eura na pokojem mjestu.
Grožde sve zastupljenije, pogotovo domaće, kardinal po 3 eura, bijelo muškat 3,50 eura, bijelo sorta vitoria 4 eura. Šljiva ispod 1,50 eura nije bilo, kukuruz pak varira cijenom, ovisno o sorti, između 0,5 do 1 eura po klipu. A to je još uvijek jeftinije nego ga pojesti negdje “vani” za 5 ili 6 eura po komadu.
Povrća je obilje, od pomidora (2-3 eura), tikvica (2-3), krastavaca (2-2,50), blitve (2), mrkve (2-3), balancana (3-4), kupusa (2), krumpira (1,50-1,60), salate (3), mahuna (4).
A suncokret je krasio nekoliko štandova, cijena mu je 2 eura komad.
![](https://storage.googleapis.com/burin-portal-bucket/2023/08/placa-dos3-rotated.jpg)
![](https://storage.googleapis.com/burin-portal-bucket/2023/08/placa-dos2.jpg)
![](https://storage.googleapis.com/burin-portal-bucket/2023/08/placa-petak-druga-.jpg)
![](https://storage.googleapis.com/burin-portal-bucket/2023/08/placa-dos9.jpg)
![](https://storage.googleapis.com/burin-portal-bucket/2023/08/placa-dos45-rotated.jpg)
![](https://storage.googleapis.com/burin-portal-bucket/2023/08/placa-dos35.jpg)
![](https://storage.googleapis.com/burin-portal-bucket/2023/08/placa-dos1-rotated.jpg)
![](https://storage.googleapis.com/burin-portal-bucket/2023/08/placa-dos464.jpg)