“Daj novac ili ću ti razrezati trbuh”: u zatvor smješten riječki serijski razbojnik

05.06.2024. 16:04 | Crna kronika, Novosti

Foto: Portal Burin

U riječki zatvor smješten je Ivica Vidović (34), rodom iz Virovitice, pod sumnjom da je u Rijeci u mjesec i pol dana počinio sedam razbojništava i dvije krađe. Završio je u ćeliji riječkog zatvora nakon što mu je sudac istrage Županijskog suda u Rijeci odredio istražni zatvor, zbog opasnosti da bi, ostane li na slobodi, mogao ponoviti kazneno djelo.

Muškarac – koji ima prijavljeno prebivalište u Kloštaru Podravskom u Koprivničko-križevačkoj županiji – osumnjičen je za devet kaznenih djela počinjenih u Rijeci u razdoblju od 16. travnja do protekle nedjelje. Tereti se za pet slučajeva krađe novca, većinom uz prijetnju nožem, u riječkim prodavaonicama mješovite robe, dva prepada s “hladnim” oružjem u kioscima i dva slučaja otimanja torbica na ulici starijim ljudima. Ukupna šteta koju je pričinio vlasnicima otetog novca i drugih predmeta iznosi oko 4.000 eura. Većinom je “operirao” na Zametu, a tri delikta je počinio u centru Rijeke.

Posljednje poprilično grubo ulično razbojništvo, u kojem je okrao 92-godišnjeg muškarca u Zametskoj ulici u Rijeci, kod Kauflanda, bilo mu je i posljednje kazneno djelo prije no što je priveden dva sata kasnije. Bilo je oko 13.45 sati, kada je Vidović prilikom mimoilaženja s 92-godišnjakom uhvatio remen torbice koju je nosio preko ramena, povukao je, te mu – držeći nož u ruci – zaprijetio: “Daj novac ili ću ti razrezati trbuh!” Skinuo je zatim torbicu u kojoj se nalazio mobitel, 50 eura, ključevi i naočale za vid, te odgurnuo čovjeka, koji je od toga pao na tlo i pritom lakše ozlijeđen. Trčeći se zatim udaljio prema parku nasuprot Kauflanda, pričinivši napadnutom štetu od oko 200 eura.

Dan ranije na meti mu se našla 63-godišnja žena, odnosno njena torbica. Oko 11.50 sati u Istarskoj ulici u Rijeci dotrčao je s leđa ženi i s ramena joj istrgnuo torbicu u kojoj se nalazio novčanik sa 100 eura, dokumentima, bankovnim karticama i pokaznom kartom “Autotroleja”, a ujedno joj iz ruke istrgnuo mobitel. Oštetio ju je za oko 300 eura.

Što se tiče otimanja novca u prodavaonicama, triput je to učinio u trgovinama “Studenca“, a dvaput u “Brodokomerc novi”. Sve su bile na Zametu, osim jedne u središtu Rijeke. Prvo razbojništvo za koje se tereti dogodilo se 16. travnja, oko 18.15 sati, u prodavaonici “Studenca” u Ulici Ivana Ćikovića Belog. Dok se prodavačica nalazila za blagajnom, ušao je u trgovinu sa šilt-kapom na glavi, preko koje je navukao kapuljaču, a na lice stavio medicinsku masku. Na rukama je imao bijele kirurške rukavice, pa se prijeteći nožem obratio prodavačici: “Ne zezaj se, otvori kasu, imam nož!” U strahu za svoj život, djelatnica je otvorila blagajnu, iz koje je razbojnik uzeo oko 400 eura. Hitro je izašao iz prodavaonice i “nestao” trčećim korakom.

 

Slični su bili i njegovi ostali prepadi u prodavaonicama. Iz trgovine “Brodokomerc nove” u Ulici Bože Vidasa  je, primjerice, dva dana kasnije oteo 920 eura. Upao je oko 19.30 sati maskiran i oštricu noža prislonio na leđa blagajnici, zaprijetivši joj: “Otvori kasu, inače ćeš nadrapat’!” Prestrašena, ona je to učinila, a razbojnik uzeo novac pa žurno napustio trgovinu.

“Neću ti ništa! Daj mi novce, trebaju mi za operaciju!”, riječi su pak uz koje je maskirani lopov ukrao oko 377 eura iz prodavaonice “Studenca” u Ulici Moše Albaharija u Rijeci 14. svibnja.

Jedno od razbojništava počinio je u strogom središtu Rijeke, na Jelačićevom trgu, 25. svibnja, oko 11.50 sati, maskiran kapuljačom navučenom preko glave. Ušao je u kiosk “Tobacco shopa” i prijeteći nožem rekao zaposlenici da otvori blagajnu, ako ne želi da joj naudi. Prodavačica se na to odmaknula od pulta, a razbojnik izvukao blagajnu i s njome trčeći pobjegao. Uzeo je 1.000 eura.

Vidovića je policija privela pred suca istrage nakon što je saslušan pred policijskim istražiteljima i u Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci, kojima je u svojoj detaljnoj obrani priznao kaznena djela koja mu se stavljaju na teret.
Službeni podaci govore da je Vidović dosad višestruko osuđivan, pa i zbog istovjetnih kaznenih djela, i na bezuvjetne kazne zatvora.

Najčitanije


Povezane objave

POKOPI NA GROBLJIMA (863)

POKOPI NA GROBLJIMA (863)

PONEDJELJAK, 24. LIPNJA 2024. DRENOVA, 10.30: Jelica Lelas (1949) PUNAT, 18.00Anica Orlić  ŽEGOTI, 15.00Mile Todorović (1943) KAMPOR, 18.00Ruža Kuparić (1945) VRPOLJE, 17.00Milka Štrbac (1935) UTORAK, 25. LIPNJA 2024. KOZALA, 14.30Petra Medved...

Hrvatski košarkaši pobijedili Poljsku na turniru u Opatiji

Hrvatski košarkaši pobijedili Poljsku na turniru u Opatiji

Članovi hrvatske košarkaške reprezentacije odmjerili su danas snage s reprezentacijom Poljske u utakmici odigranoj u dvorani "Marino Cvetković", u sklopu međunarodnog turnira. Susret je okončan pobjedom hrvatskih košarkaša rezultatom 82:68.Turnir se u...

Pin It on Pinterest