Ana Kalanj nova je Ružica Vinodola

Foto: Ružica Vinodola, TZ Novog Vinodolskog

Ana Kalanj nova je Ružica Vinodola. Klenovarka sa zagrebačkom adresom je osvojila najviše bodova u tri dana natjecanja, u igrama vezanima za vinogradarstvo, vinarstvo i tradiciju.
Prva pratilja je Nensi Preden iz Novog Vinodolskog, a Senjkinja Lucija Biondić druga pratilja. Najsimpatičnijom Ružicom proglašena je Darija Lencović po izboru žirija, Ružica Orešković po izboru kandidatkinja, a Roza Piškulić po izboru sudaca.
Posljednja večer počela je ispred novljanske crkve, gdje se 11 kandidatkinja natjecalo u tri discipline. Nakon vinogradskih i domaćinskih poslova, treća večer je tematski bila vezana za točenje vina. Kandidatkinje su se natjecale u tri discipline: ljepljenje etiketa na boce, pretakanje i začepljivanje boce vina te otčepljivanje i precizno istakanje boce vina.
Pobjednica je osvojila krstarenje Jadranom za dvije osobe, prva pratilja vikend polupansion za dvije osobe u rovinjskom hotelu Eden, a druga pratilja nagrađena je s dvije ulaznice za Nacionalni park Plitvička jezera.
Tijekom finalne se večeri na Trgu Vinodolskog zakona održana je i prezentacija starih zanata uz drveni vrtuljak za najmlađe i sajam proizvoda i suvenira. Ljubitelji dobre kapljice mogli su uživati na festivalu vina “Kvarner Wines”. U ponudi je bio i pjenušac i rose “Ružica Vinodola”.

Najčitanije


Povezane objave

POKOPI NA GROBLJIMA (829)

POKOPI NA GROBLJIMA (829)

PONEDJELJAK, 20. SVIBNJA 2024. KOZALA, 14.30: Tomo Majetić (1931) DRENOVA, 12.30Ante Živković (1938) RUKAVAC, 15.00Marija Šišović  CRIKVENICA, 15.00Marija Ivančić (1924) ZUBOVIĆI, 17.00Marija Kustić (1937) UTORAK, 21. SVIBNJA TRSAT, 14.30Milica Makaus...

Globalni koncept dostave hrane stigao i u riječki zatvor

Globalni koncept dostave hrane stigao i u riječki zatvor

Globalni koncept dolaska do hrane preko dostavljača stigao je i u riječki zatvor. Kamera našeg reportera je tako snimila trenutke baš kada je dostavljač - pretpostavljamo - hrane, upravo pozvonio na vrata zatvora u središtu Rijeke, s velikom torbom...

Pin It on Pinterest