Najavljena izložba Mi.Ona.Coco

24.05.2023. 14:00 | Mozaik, Novosti

Foto: Grad Rijeka

Danas je na konferenciji za medije najavljen izložbeni projekt pod nazivom Mi.Ona.Coco, koji će se održati od 1. lipnja do 1. listopada, u prostoru  nekadašnje “NaMe”, odnosno “Karoline” na riječkom Korzu.
 Projekt ima za cilj razvijanje umjetničkih talenata mladih umjetnika, studenata Akademije primijenjenih umjetnosti, širenja svijesti o jednakosti spolova i pridonošenju razvoja kulturnog i urbanog turizma u Rijeci. Ovaj projekt ima humanitarni karakter s obzirom da će dio prihoda od ulaznica biti namijenjen za Caritasov dom “Sv. Ana” koji će sredstva usmjeriti u obnovu krova prihvatilišta.

Projekt je izložbeni, točnije, izložba će sadržajno pokrivati nekoliko tema. Na početku ćemo imati prikaz i povijest građevine u kojoj se izložba događa uz likovni prikaz studenata Akademije primijenjenih umjetnosti. Nakon toga će biti prikazana povijest robne kuće “Nama”, a sljedeći korak će biti opis Karoline riječke kao heroine ovog grada. Nadalje, tematski ide u pravcu prikazivanja snažnih žena koje se bore za jednakost spolova i za svoja prava. Za primjer poslužila je ikona svojeg vremena Gabrielle Chanel po kojoj je izložba i nazvana. Priča o Chanel započinje od njenog ranog djetinjstva kada je ostala sama u sirotištu i kasnije kada je  stasala u poznatu klobučarku, pa u dizajnericu. U postav izložbe uključena i najpoznatija klobučarka u Hrvatskoj Stasha Čimbur koja je ustupila svoje kreacije.

Na gornjem katu prikazane su izreke velikih žena (Margaret Thatcher, Ivana Brlić Mažuranić, Indira Gandhi, Majka Tereza i druge).

Najčitanije


Povezane objave

POKOPI NA GROBLJIMA (810)

POKOPI NA GROBLJIMA (810)

UTORAK, 30. TRAVNJA 2024. ZAMET, 13.30: Marija Blečić (1932) TRSAT, 12.30Branko Šuler (1933) KOZALA, 14.30Neda Brnetić (1951) DRENOVA, 11.30Dušan Mlinar (1947) VOLOSKO, 13.00Vanda Udović  VOLOSKO, 15.00Silvestar Eneršić (1934) KLANA, 17.00Marinko Medica...

Obilježen Nacionalni dan hitne medicinske službe

Obilježen Nacionalni dan hitne medicinske službe

Povodom Nacionalnog dana hitne medicinske službe na Trgu 128. brigade Hrvatske vojske, Zavod za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije održao je niz aktivnosti u svrhu promocije djelatnosti hitne medicine.“Danas želimo predstaviti sve ono što hitna...

Pin It on Pinterest