U subotu Klape va Mandraće

27.07.2022. 17:10 | Mozaik, Novosti

Foto: Grad Opatija

Sve je spremno za 19. izdanje smotre klapa “Klape va Mandraće”; nakon dva pandemijska izdanja i drugačijeg koncepta manifestacije, klape će ponovno zapjevati na tradicionalnoj lokaciji u Voloskom – va Mandraće.

Ova tradicionalna i uvijek odlično posjećena manifestacija ove će se godine održati u subotu, 30. srpnja, s početkom u 21 sat, a u programu kojeg će voditi Borna Šmer nastupit će šest klapa: ženska klapa Kamelija Opatija te muške klape Skalin Matulji, Kastav, Boškarin Hum, Žejanski Kantaduri i Kampaneli Donja Kaštela. Uvjeti nastupa su skoro jedinstveni posljednjih godina što se tiče klapskih nastupa, manifestacija i festivala – klape nastupaju a capella, bez glazbene pratnje, a takva se izvedba posebno cijeni i daje pun naglasak samoj vokalnoj izvedbi.

Organizator susreta klapa je Udruga MKM iz Opatije koja tako nastavlja tradiciju organiziranja jedinstvenih manifestacija koje baštine klapsku pjesmu, a veliku podršku manifestaciji daju Grad Opatija, Turistička zajednica Grada Opatije, Turistička zajednica Kvarnera, Primorsko – goranska županija kao i brojni vološćanski ugostitelji.

Kako je to uobičajeno na ovom događanju, na prostoru održavanja će biti postavljen određeni broj stolica kako bi publika pratila nastupe klapa u što većem broju.  Ulaz je besplatan.

 

COVID-19 RH

Posljednja izmjena: Loading…
Novooboljeli0
Broj umrlih0
Aktivni slučajevi0

Povezane objave

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (211)

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (211)

SUBOTA, 13. kolovoza 2022. ZAMET, 13.00Angela Mitrović (1931) UTORAK, 16. kolovoza DRENOVA, 14.30Ignac Vremarić (1963) SRIJEDA, 17. kolovoza TRSAT, 12.30Anamarija Ivančić (1938) Podatke je objavilo Komunalno društvo Kozala, Braće Hlača 2/a, Rijeka. ...

Pin It on Pinterest