Nije loše bila posjećena glavna riječka placa u subotu prijepodne, kad smo zabilježili poveću gužvu, i to ne samo oko štandova s voćem i povrćem, nego i ribarnici. Ma kakav bojkot, kažu nam uglas ribarice, kupuje se i četvrtkom i petkom i subotom, kako god ima ribe tako se i proda.
Prvi paviljon napušten, otišli oni preostali zakupci, polako se sele na kat drugog paviljona. Prodavačica Zdenke prezadovoljna, prostor joj i više nego odgovara. Doduše, na sredini još stoji nabacana hrpa ostataka Smrekarove nekadašnje mesnice, doznajemo da će se i to brzo ukloniti. Vinarija tek uređuje police, sortiraju robu, oni također zadovoljni. Na ribarnici i kupaca i ribe. Od girica do škampi preko divljih orada do grdobine. Još tjedan dana pa će i plava riba.
Cvjećarnica Dajana, kao i svake godine, s početkom veljače bere svoju mimozu s opatijske Gornje ceste. Pravi vjesnik proljeća. No, uputila je i savjet kako mimozu održati dugo svježu. Prije stavljanja u vazu s vodom valja donje stabljike poprskati ili “proći” kroz toplu vodu…












