Zvjezdan Ružić te gosti Josipa Lisac i Luko Paljetak u nedjelju u „Zajcu“

18.05.2022. 11:29 | Mozaik, Novosti

Foto: HNK Ivana pl. Zajca

Zvjezdan Ružić, višestruko nagrađivani svestrani pijanist, skladatelj i aranžer, jedan od najtraženijih hrvatskih jazz-glazbenika, održat će u nedjelju koncert na pozornici riječkog HNK Ivana pl. Zajca.
Pijanist – koji ne prestaje iznenađivati svoju publiku i svakim svojim novim korakom pomiče granice koje za njega ionako ne postoje i skladatelj koji život u note piše po svojim pravilima – tada će premijerno predstaviti svoj drugi album projekta „Pianotron“: „Inspiration“.
900 dana osjećanja života, 900 dana stvaralaštva sažeto je u 12 skladbi kojima će se Zvjezdan zajedno sa svojim gostima, glazbenom divom Josipom Lisac te jednim od najznačajnijih hrvatskih pjesnika, Lukom Paljetkom, predstaviti riječkoj publici i odvesti je na glazbeno putovanje kakvo još nije doživjela.
O svom novom albumu čija nas koncertna promocija očekuje zadnjega dana ovog tjedna, autor ističe:
„Zaroniti u sebe, pronaći sebe u svijetu punom distrakcija – teško je. Ali kako mogu spoznati stvarnu ljepotu svijeta ako prije toga nisam upoznao sebe? Taj uron iziskuje puno truda, hrabrosti, boli i svega što našem egu nije drago. Ovaj album nastajao je posljednjih 900 dana, dok sam ronio po dubinama svoga bića tražeći sebe u sebi. Na tom putovanju nastale su ove skladbe. Svaka od njih obilježila je neki važan mi događaj, životnu spoznaju, moj pogled na svijet u tom trenutku.
Na svom putovanju susreo sam Josipu Lisac. Njezina uloga, važnost u mom životu puno je veća od ove skladbe i suradnje i ni približno ne stane u riječi. Ništa nije slučajno, pa tako ni moj susret s Lukom Paljetkom i fra Ivanom Kramarom. Naša suradnja zauvijek je zapisala naše prijateljstvo u note i stihove, u poruku života i ljubavi. Iz tragične priče ubojstva Georgea Floyda nastala je predivna suradnja s njujorškim zborom Harlem Gospel Choir kojom smo poslali važnu poruku, s nadom da će doći do svih koji je trebaju čuti.“ 

COVID-19 RH

Posljednja izmjena: Loading...
Novooboljeli0
Broj umrlih0
Aktivni slučajevi0

Povezane objave

POKOPI NA GROBLJIMA (423)

POKOPI NA GROBLJIMA (423)

PONEDJELJAK, 27. OŽUJKA 2023. ZAMET, 12.30Mladen Srdoč (1943) DRENOVA, 14.30Boris Šimičević (1964) RUKAVAC, 14.00Jožica Ivanić (1954) BARBAT, 16.00Tomislav Debelić (1937) SRIJEDA, 29. OŽUJKA  KOZALA, 14.30Dorotea...

Pin It on Pinterest