Župan Komadina na Krku otvorio obilaznicu Planinarskim putovima Frankopana

01.05.2022. 08:47 | Novosti, Regija, Rijeka & Regija

Foto: PGŽ

Župan Zlatko Komadina na Krku je otvorio novu atrakciju Kulturno-turističke rute, Planinarsko-turističku obilaznicu Planinarskim putovima Frankopana, realiziranu u suradnji Primorsko-goranske županije i Planinarskoga društva Tuhobić.

Simbolično, otvorena je u Kaštelu Gradec, na dan pogubljenja Frana Krste Frankopana i Petra Zrinskog u Bečkom Novom Mjestu. U sklopu programa je predstavljen koncept razvoja Planinarskih putova Frankopana te je obilježen međunarodni Dan utvrđenih gradova, a nakon čega su se posjetitelji okrijepili uz specijalitete domaćih OPG-ova.
Sve točke kulturno-turističke rute Putovima Frankopana povezane su u koncept planinarsko-turističke obilaznice koja nudi planinarenje, pješačenje i kulturno-povijesne obilaske. Uz 20 točaka rute Frankopana dodaje se još 21 točka planinarske rute koje su zemljopisno ili na neki drugi način povezane s Frankopanskim točkama, a međusobno čine cjelinu pod nazivom Planinarskim putovima Frankopana.

Za potrebe ove planinarsko-turističke obilaznice izrađen je i posebni dnevnik za prikupljanje žigova po točkama rute, u skladu s ostatkom vizualnog identiteta Kulturno-turističke rute Putovima Frankopana, a s obzirom na broj i vrstu prikupljenih žigova dodjeljuju se brončane, srebrne i zlatne plakete.
“Ovom rutom stvaramo još jednu priču koja je temelj za promociju cjelokupnog područja PGŽ-a i njenih kulturnih, povijesnih i prirodnih vrijednosti, koja otvara nove mogućnosti u kreiranju i ponudi turističkih i izletničkih sadržaja, ali i uključivanje lokalnog stanovništva”, rekao je župan Zlatko Komadina zahvalivši svojim suradnicima i PD Tuhobić na pripremi staze.

Na svečanosti otvorenja staze sudjelovala je i ambasadorica projekta Mia Negovetić, a veliki i mali planinari iz Primorsko-goranske i Ličko-senjske te gosti iz Slovenije, imali su prilike vidjeti i izložbu crteža učenika županijskih osnovnih škola na temu kaštela.

Povezane objave

U riječkom Art-kinu večeras “Maratonci trče počasni krug

U riječkom Art-kinu večeras “Maratonci trče počasni krug

Prošlo je 50 godina od nastanka crnohumorne groteske Maratonci trče počasni krug dramatičara i pisca Dušana Kovačevića te 40 od istoimenog filma u režiji Slobodana Šijana. U filmu su, pored isključivo muške loze Topalovića, likove utjelovila legendarna...

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (153)

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (153)

PONEDJELJAK, 23. svibnja ZAMET, 14.00Iva Milardović (1942) DRENOVA, 15.00Zlatko Neralić (1965) SRIJEDA, 25. svibnja KOZALA, 11.00Dušan Kljenak (1956) Podatke je objavilo Komunalno društvo Kozala, Braće Hlača 2/a, Rijeka.    

Pin It on Pinterest