Župan Komadina primio predstavnike Saveza antifašističkih boraca i antifašista

13.12.2022. 13:48 | Rijeka, Rijeka & Regija

Foto: PGŽ

U sjedištu Primorsko-goranske županije župan Zlatko Komadina sa suradnicima, pročelnikom Ureda županije Goranom Petrcom i pročelnicom Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Editom Stilin održao je sastanak s predstavnicima Saveza antifašističkih boraca i antifašista PGŽ predvođenih predsjednikom Dinko Tamarutom.

Na sastanku je bilo riječi o radu Saveza, kao i planovima i aktivnostima za narednu godinu. Predsjednik Tamarut podsjetio je da Savez koordinira radom 18 udruga antifašističkih boraca i antifašista na području županije. Govoreći o aktivnostima, rekao je kako se većina njih, unatoč epidemiji koronavirusa, uspjela ostvariti.

Zahvalio je na suradnji i pomoći Primorsko-goranskoj županiji te istaknuo kako su u narednoj godini obilježava 80 godina od osnutka 13. primorsko-goranske devizije, Rujanskih odluka kao i zatvaranja logora Kampor. Osvrnuo se i na projekt “Škola mira – Putovima mira” u sklopu kojeg se provodi natječaj za osnovnoškolce i srednjoškolce „Domovina se brani ljepotom“.

Župan Zlatko Komadina kazao je kako je PGŽ najantifašističkija županija u Hrvatskoj, istaknuvši sustavnu brigu o aktivnostima SABA i UABA, kao i njegovanju spomeničke baštine među kojoj su obnovljeni spomenici u Podhumu, Mrkoplju, Kamporu te Muzej u Lipi.

Uz predsjednika Dinka Tamaruta, sastanku su prisustvovali i članovi predsjedništva SABA Vilim Malnar, Darko Fanuko i Zdenka Vukelić.

Najčitanije


Povezane objave

Uručena županijska priznanja najuspješnijim umjetnicima

Uručena županijska priznanja najuspješnijim umjetnicima

Župan Zlatko Komadina dodijelio je u Kući halubajskega zvončara nagrade Primorsko-goranske županije za unapređivanje kvalitete kulturnog stvaralaštva za 2023. godinu.Za uspjehe na državnoj razini, nagrade su primili Pjevački zbor mladih Kaplan, Gradsko...

POKOPI NA GROBLJIMA (859)

POKOPI NA GROBLJIMA (859)

SRIJEDA, 19. LIPNJA 2024. TRSAT, 13.30: Milana Jakšić (1937) KOZALA, 14.30Marija Šlosar (1928) DRENOVA, 14.30Elizabeta Kubaša (1936) DRENOVA, 13.30Ljuba Blažević (1959) DRENOVA, 12.30Vlado Stiperski (1951) BRSEČ, 15.00Srećko Uhač (1940) HRELJIN,...

Pin It on Pinterest