Župan Komadina primio predstavnike operativnih snaga Civilne zaštite, došao i dio tima s dvama potražnim psima koji su bili na mjestu potresa u Turskoj

28.02.2023. 17:05 | Novosti, Rijeka, Rijeka & Regija

Foto: PGŽ

U povodu Dana civilne zaštite u RH i Međunarodnog dana civilne zaštite koji se obilježava 1. ožujka, župan Zlatko Komadina primio je u sjedištu Primorsko-goranske županije predstavnike operativnih snaga civilne zaštite PGŽ. Prijemu je prisustvovao i dio tima Državne intervencijske postrojbe Civilne zaštite koji su sudjelovali u traganju i spašavanju stradalih u potresu u Turskoj te potražni psi Thomas i Ru.

Čestitavši sudionicima njihov dan, župan Komadina zahvalio je svima službama na suradnji koju je ocijenio dobrom, a komunikaciju i rad kvalitetnima.

„Smatram da je naš Stožer pokazao zavidnu razinu operativnosti i kvalitete. Nisam mislio da ćemo se toliko baviti Civilnom zaštitom, ali vrijeme poplava, požara, korone, zagađenja mora i ostalih nepogoda ukazuje na vašu potrebu dugoročno i stoga su dobra koordinacija i suradnja nužne. Ono što nas čeka u budućnosti zahtjeva od svih nas trajnu edukaciju i vježbu kako bi mogli odgovoriti na sve nepredvidive situacije“, rekao je župan Komadina.

U ime Stožera Civilne zaštite PGŽ načelnik Mladen Šćulac zahvalio je Primorsko-goranskoj županiji na potpori, svima koji su sudjelovali u radu Stožera te pripradnicima Državne intervencijske postrojbe koji su imali izuzetno težak i zahtjevan posao u Turskoj, a odradili su ga izrazito kvalitetno.

Čestitkama povodom dana Civilne zaštite pridružili su se i načelnik PU primorsko-goranske Tomislav Dizdar, lučki kapetan Darko Glažar, pomoćnica ravnatelja za kvalitetu KBC Rijeka Renata Dobrila Dintinjana i ravnateljica Društva Crvenog križa PGŽ Vesna Čavar koje je,  kako je istaknuto na prijemu, dobitnik ovogodišnje nagrade u sustavu civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova za humanitarni rad s raseljenim stanovništvom iz ratom pogođene Ukrajine.

Prijemu su prisustvovali i pročelnik Ureda županije Goran Petrc, Silvia Hunjadi Korošec, privremena pročelnica UO za zdravstvo, Alen Šimatić, vršitelj dužnosti ravnatelja Doma zdravlja, Senka Kajčić, ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu PGŽ-a, Željko Linšak, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ-a, Branko Vorić, zapovjednik Tima za spašavanje iz ruševina PGŽ te članovi Državne intervencijske postrojbe Civilne zaštite koji su sudjelovali u traganju i spašavanju u Turskoj Matko Škalamera, Kristina Crancich, Željko Giljanović i Dean Beširević.

Najčitanije


Povezane objave

Na Srdočima nestao Sebastian Mušura

Na Srdočima nestao Sebastian Mušura

Nestao je Sebastian Mušura (16) iz Rijeke, u subotu oko 17 sati udaljio se sa Srdoča i otad mu se gubi trag. Njegov nestanak objavljen je i na mrežnim stranicama Nacionalne evidencije nestalih osoba nakon što je prijavljen policiji. Za mladića, rođenog...

POKOPI NA GROBLJIMA (863)

POKOPI NA GROBLJIMA (863)

PONEDJELJAK, 24. LIPNJA 2024. DRENOVA, 10.30: Jelica Lelas (1949) PUNAT, 18.00Anica Orlić  ŽEGOTI, 15.00Mile Todorović (1943) KAMPOR, 18.00Ruža Kuparić (1945) VRPOLJE, 17.00Milka Štrbac (1935) UTORAK, 25. LIPNJA 2024. KOZALA, 14.30Petra Medved...

Pin It on Pinterest