U sjedištu Primorsko-goranske županije župan Zlatko Komadina sa suradnicima primio je Luku Goleša, Denija Srdoča i Michaela Gollenza, chefove restorana nositelja Michelinove zvjezdice na području Primorsko-goranske županije. Dok je „Draga di Lovrana“ iz Lovrana svoju potvrdila, restoran „Nebo“ riječkog Hilton hotela i „Alfred Keller“ hotela Alhambra na Malom Lošinju novi su dobitnici ovog prestižnog međunarodnog gastro priznanja.
Michelinove zvjezdice kruna kvarnerske gastro scene
Župan Komadina je, uz iskrene čestitke, zahvalio se nagrađenima što svojim umijećem doprinose pozicioniranju destinacije Kvarnera u vrh gastro-turističke ponude. Istaknuo je nekoliko primjera razvoja turizma na ovom području, od osnivanja prvog klastera zdravstvenog turizma, podizanja kvalitete obiteljskog smještaja, do Centra izvrsnosti Ugostiteljske škole u Opatiji koja nudi usavršavanje u turizmu i ugostiteljstvu od obrazovanja do prakse.
Pridruživši se čestitkama, direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov je izjavila kako Michelinove zvjezdice smatra krunom kvarnerske gastro scene koja svoje početke ima i u formiranju oznaka kvalitete „Kvarner Food“ i „Kvarner Gastro“. Resorni pročelnik Mladen Brajan najavio je nastavak rada na brendiranju regije kao gastro destinacije i povećanju kvalitete autohtonih proizvoda.
Lokalne namirnice i mali proizvođači srž svake kvalitetne kuhinje
Lokalne namirnice i mali proizvođači srž su svake kvalitetne kuhinje, slažu se chefovi. Posebice Michael Gollenz, koji je u novi dom na Malom Lošinju došao iz Švicarske gdje pretežno ovise o uvozu namirnica. Kako je rekao, sada u lokalnoj sredini pronalazi namirnice izvrsne kvalitete, poput maslinovog ulja, creske janjetine i limuna.
Mjesto daljnje suradnje prepoznato je i u razvoju poljoprivrednog potencijala, a župan Komadina istaknuo je županijski Centar za poljoprivredu kojeg će uskoro posjetiti i Ministrica poljoprivrede upravo s ciljem razvoja regije i u toj gospodarskoj grani.
Michelinove zvjezdice, pojašnjavaju iz Primorsko-goranske županije, sustav su ocjenjivanja najpoznatijeg i najutjecajnijeg gastronomskog vodiča na svijetu, a dobivaju ih oni restorani koji se ističu svojom vrhunskom kvalitetom, iznimnom originalnošću i savršenim kulinarskim vještinama.
Dok je „Draga di Lovrana“ iz Lovrana svoju potvrdila, restoran „Nebo“ riječkog Hilton hotela i „Alfred Keller“ hotela Alhambra na Malom Lošinju novi su dobitnici ovog prestižnog međunarodnog gastro priznanja.
