Župan Komadina o potresu na Krku: Prema trenutačnim informacijama, nema žrtava ni većih oštećenja

Foto: PGŽ

U povodu potresa s epicentrom detektiranim na području Općine Baška, na potezu Bašćanska Draga – Jurandvor, župan Zlatko Komadina izvijestio je kako je u kontaktu s Centrom 112, a prema trenutačnim informacijama nema žrtava, ni većih oštećenja.

“Prijavljene su napukline na zgradama i oštećenja dimnjaka u Baški. Prema informacijama seizmologa, epicentar potresa je bio dubinski, snage 4,8 po Richteru, koji je u epicentru procijenjen na VI stupnjeva EMS ljestvice te se nije značajno reflektirao na površini“, izjavio je župan Komadina.

Govoreći o stanju zgrada javnog sektora, župan je istaknuo da su zgrade su u dobrom stanju i redovno održavane. Otpornost na potres ovisi o vremenskom periodu u kojem su pojedine zgrade građene, a svakako ćemo intenzivirati pregled objekata i eventualnu dogradnju njihove statike, zaključio je župan te dodao da je u kontaktu i s premijerom Plenkovićem koji je ponudio pomoć ako se ukaže potreba.

Također, sutra iz opreza, a kako bi prije povratka djece statičari pregledali pukotine nastale od potresa, Osnovna škola Frank Krsto Frankopan i sve područne škole te škole na Krku neće imati nastavu.

Najčitanije


Povezane objave

Uručena županijska priznanja najuspješnijim umjetnicima

Uručena županijska priznanja najuspješnijim umjetnicima

Župan Zlatko Komadina dodijelio je u Kući halubajskega zvončara nagrade Primorsko-goranske županije za unapređivanje kvalitete kulturnog stvaralaštva za 2023. godinu.Za uspjehe na državnoj razini, nagrade su primili Pjevački zbor mladih Kaplan, Gradsko...

POKOPI NA GROBLJIMA (859)

POKOPI NA GROBLJIMA (859)

SRIJEDA, 19. LIPNJA 2024. TRSAT, 13.30: Milana Jakšić (1937) KOZALA, 14.30Marija Šlosar (1928) DRENOVA, 14.30Elizabeta Kubaša (1936) DRENOVA, 13.30Ljuba Blažević (1959) DRENOVA, 12.30Vlado Stiperski (1951) BRSEČ, 15.00Srećko Uhač (1940) HRELJIN,...

Pin It on Pinterest