Zbog nedozvoljenog glisiranja kažnjeno 19 stranih nautičara, Mađar plivao predaleko od obale

Pomorska policija je i u proteklih tjedan  zabilježila niz prekršaja na moru u akvatoriju Primorsko-goranske županije.

Uobičajeno, na prvom su mjestu nedozvoljena glisiranja – sveukupno 19, a zabilježeni su u akvatoriju otoka Krka i Raba te na području Novog Vinodolskog. Posade  plovila Postaje pomorske policije Rijeka u glisiranju su na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale zatekle šest državljana Njemačke, tri državljana Češke, po dva državljana Austrije i Švicarske te državljane Danske, Mađarske,  Slovačke, Slovenije, Srbije i Velike Britanije. Svi  su novčano sankcionirani temeljem odredbi Pomorskog zakonika, kao i 30-godišnji državljanin Mađarske koji je u moru ispred Kraljevice plivao na udaljenosti većoj od 100 metara od obale.  

U ovom razdoblju zabilježena su i dva prekršaja iz Zakona o obaveznim osiguranjima u prometu. Prekršaje su počinili državljanin Njemačke, zatečen u akvatoriju otoka Krka bez police osiguranja za plovilo, te državljanin Italije koji je u akvatoriju otoka Lošinja zatečen s plovilom bez registracijskih oznaka.

Policija ponovo poziva na pridržavanje pravila i  propisa bitnih za sigurnost na moru, a djelatnici pomorske policije će i dalje radi njihove sigurnosti pojačano nadzirati nautičare, kupače i ronioce. 

Najčitanije


Povezane objave

POKOPI NA GROBLJIMA (864)

POKOPI NA GROBLJIMA (864)

UTORAK, 25. LIPNJA 2024. KOZALA, 10.30: Bruno Lipizer  KOZALA, 14.30Petra Medved (1955) KOZALA, 14.30Željko Medved (1954) KASTAV, 16.00Tomislav Čereković (1938) KUKULJANOVO, 17.00Mile Prpić (1944) LEDENICE, 18.00Pavao Draginić (1948) SV. IVAN OD ŠTERNE,...

Na Gornjem Zametu gotovo 2.300 kvadrata novog asfalta

Na Gornjem Zametu gotovo 2.300 kvadrata novog asfalta

Gotovo 2.300 kvadrata asfalta sanirano je na Gornjem Zametu. Ulice Bogomira Ćikovića Marčeva te Vladivoja i Milivoja Lenca dobile su na taj način novi asfaltni sloj za što sigurnije prometovanje, izvijestili su iz tvrtke Rijeka plus.S obzirom na...

Pin It on Pinterest