Zavod za hitnu medicinu PGŽ-a dobio deset novih vozila

Foto: PGŽ

Vozni park Zavoda za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije bogatiji je za deset novih vozila kojima će se osigurati još veća dostupnost zdravstvenih usluga na području naše županije.

Riječ je o šest vozila za hitnu medicinu s pogonom na sva četiri kotača, marke VW Crafter, koja će se rasporediti u ispostave u Delnicama, Vrbovskom, Čabru, Crikvenici te dva za Rijeku. Do kraja godine stižu još četiri vozila s pogonom na prednje kotače marke Citroen Jumper koja će biti raspoređena u Opatiju, Rab, Mali Lošinj i Rijeku. Ukupna vrijednost svih deset vozila je 5,6 milijuna kuna.

Vozila su predstavili župan Zlatko Komadina, ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije Senka Kajčić, voditeljica medicinske djelatnosti Zavoda Slađana Srdoč i voditelji ispostava Zavoda.

“Ovo je nastavak nabave vozila započete 2018. godine kojom se smanjuje starost voznog parka ispod pet godina. Ukupno imamo 80 timova, od toga njih 56 s liječnikom, a građani prepoznaju hitnu pomoć kao najvažnijeg dionika zdravstvenog sustava Primorsko-goranske županije. Ove smo godine osigurali 10 milijuna kuna za redovnu djelatnost Zavoda, a nova vozila su važna za sigurnost kako pacijenata koji se njima prevoze, tako i timova koji njima upravljaju”, zaključio je župan.

Ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu PGŽ Senka Kajčić je zahvalila Županiji na investiciji koja omogućuje unaprjeđenje kvalitete rada Zavoda, ali i svom prethodniku, bivšem ravnatelju Davoru Vukobratu, koji je pokrenuo projekt.

“Bitno je istaknuti da se ovime omogućava da naši timovi voze sigurna i suvremena vozila, što predstavlja dodatnu sigurnost pacijentima i djelatnicima Zavoda. Primorsko-goranska županija kao osnivač nas prati i daje veliku podršku nastojanjima da osiguramo dostupnu i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu”, zaključila je ravnateljica.

Primorsko – goranska županija kao osnivač ZZHM-a PGŽ izdvaja značajna proračunska sredstva za sufinanciranje redovne djelatnosti Zavoda, a posebice za ulaganja u vozni park. Tako je u razdoblju od 2018. do 2022. godine uloženo ukupno gotovo 7,7, milijuna kuna za nabavu 14 sanitetskih vozila te jedno vozilo za transport kisika. Na ovaj način postiže se veća sigurnost za pacijente i djelatnike te se podiže razina kvalitete zdravstvene zašite.

Najčitanije


Povezane objave

Prijem za učenike generacije riječkih osnovnih škola

Prijem za učenike generacije riječkih osnovnih škola

U Salonu Grada Rijeke održan je prijem za učenike generacije riječkih osnovnih škola. Riječ je o učenicima koji su se tijekom svog osnovnoškolskog obrazovanja, pored iznimnog uspjeha u školi i uzornog vladanja iskazali i u brojnim izvannastavnim,...

POKOPI NA GROBLJIMA (863)

POKOPI NA GROBLJIMA (863)

PONEDJELJAK, 24. LIPNJA 2024. DRENOVA, 10.30: Jelica Lelas (1949) PUNAT, 18.00Anica Orlić  ŽEGOTI, 15.00Mile Todorović (1943) KAMPOR, 18.00Ruža Kuparić (1945) VRPOLJE, 17.00Milka Štrbac (1935) UTORAK, 25. LIPNJA 2024. KOZALA, 14.30Petra Medved...

Na Srdočima nestao Sebastian Mušura

Na Srdočima nestao Sebastian Mušura

Nestao je Sebastian Mušura (16) iz Rijeke, u subotu oko 17 sati udaljio se sa Srdoča i otad mu se gubi trag. Njegov nestanak objavljen je i na mrežnim stranicama Nacionalne evidencije nestalih osoba nakon što je prijavljen policiji. Za mladića, rođenog...

Pin It on Pinterest