Zastava Hoda za slobodu na pročelju zgrade riječke gradske uprave

24.06.2022. 13:54 | Novosti, Rijeka, Rijeka & Regija

Foto: Portal Burin

Na pročelju zgrade Grada Rijeke na Korzu jutros je izvješena zastava Hoda za slobodu koji će se danas u 19 sati održati u Rijeci.

Zastava Hoda za slobodu na zgradi gradske uprave izvješena je kao simbol potpore Grada Rijeke slobodi i dostojanstvu, pravu na samostalno odlučivanje o vlastitom životu i budućnosti, kao potpora poštivanju ljudskih prava, ravnopravnosti, humanosti i solidarnosti.

“Hod za slobodu simbol je otpora novom konzervativizmu i lažnom moraliziranju. Hod za slobodu je simbol otpora uplitanju razno raznih struktura upitnih motiva, zaleđa i namjera u živote ljudi, u pravo žena da odlučuju o svojoj budućnosti. Isto tako, poruka otpora koju građanke i građani Rijeke šalju hodajući u Hodu za slobodu rođena je kao reakcija već na prvi Hod za život održan u našem gradu. Zbog svega navedenog, zbog otpora napadu na stečena ljudska prava, zbog otpora uplitanju u najintimnije odluke žena, zbog otpora pokušajima dokidanja sloboda, na riječkoj gradskoj upravi danas visi zastava Hoda za slobodu”, poručuje gradonačelnik Rijeke Marko Filipović.

Riječki gradonačelnik dodaje i kako zabrana pobačaja nije, ne može i ne smije uopće biti opcija u suvremenom i modernom društvu te da taj postupak  mora biti dostupan u svim bolnicama, kao siguran medicinski zahvat. “Istovremeno, društvo mora raditi na edukaciji i seksualnom odgoju i dati građanima znanje temeljem kojeg će lakše i kompetentnije odlučivati o svojoj budućnosti”,  kaže Filipović.

Povezane objave

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (211)

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (211)

SUBOTA, 13. kolovoza 2022. ZAMET, 13.00Angela Mitrović (1931) UTORAK, 16. kolovoza DRENOVA, 14.30Ignac Vremarić (1963) SRIJEDA, 17. kolovoza TRSAT, 12.30Anamarija Ivančić (1938) Podatke je objavilo Komunalno društvo Kozala, Braće Hlača 2/a, Rijeka. ...

Na  Veliku Gospu preregulacija prometa na  Trsatu

Na Veliku Gospu preregulacija prometa na Trsatu

Povodom blagdana Velike Gospe u ponedjeljak, 15. kolovoza, provest će se preregulacija prometa na području Trsata.U vremenu od 6 sati do 22 sata preregulacija prometa obuhvatit će zabranu prometa sljedećim prometnicama:Šetalištem Joakima Rakovca, od...

Pin It on Pinterest