Zaposlenici u riječkim sudovima i tužiteljstvima održali prosvjednu šetnju riječkim Korzom: “Ne odustajemo od štrajka i svojih zahtjeva”

20.07.2023. 15:30 | Novosti, Rijeka, Rijeka & Regija

Foto: Screenshot dnevnik.hr, S. S, portal Burin

Zaposlenici u riječkim sudovima i tužiteljstvima, njih pedesetak, održali su danas prosvjednu šetnju središtem Rijeke, prošli su i Korzom, kako bi ukazali da ustraju u štrajku, da ne odustaju od svojih zahtjeva, prvenstveno za povećanjem plaće. 

– Odlučili smo za vrijeme pauze prošetati se riječkim Korzom kako bismo pokazali da ne odustajemo, da nas ljudi vide. Tražimo i dalje svoja prava, i povećanje koeficijenata, bolje startne osnovice za Zakon o plaćama. Radimo za 500 do 700 eura – izjavila je Slavica Juranić, županijska povjerenica Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika. – Vlada je donijela odluku da više neće plaćati dane u štrajku, a mi moramo raditi nužne poslove – napomenula je.

– Malo mi smiješno zvuči kada nas premijer i ministar pravosuđa pozivaju da se vratimo na svoja radna mjesta. Pa, mi smo stalno na svojim radnim mjestima – napomenula je Branka Jukopila, službenica riječkog Županijskog suda. – Cijelo vrijeme dok smo u štrajku obavljali smo hitne poslove, a otkad nam se dani u štrajku ne plaćaju, radimo nužne poslove – istaknula je Jukopila, ukazavši na situaciju da se od zaposlenika u pravosuđu traži da obavljaju niz poslova koji se smatraju nužnim i hitnim, a s druge strane, neće biti plaćeni.

Sudionici prosvjedne šetnje na kraju su obišli  spomenik kod Mosta hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i postavili lumine.

Najčitanije

Povezane objave

Počeli radovi na uređenju igrališta na opatijskom Kosovu

Počeli radovi na uređenju igrališta na opatijskom Kosovu

Ovoga su tjedna počeli radovi na uređenju dječjeg igrališta Kosovo u Opatiji. Igralište će biti potpuno rekonstruirano, bit će napravljena podloga u skladu sa sigurnosnim standardima za uporabu, postavljena multifunkcionalna sprava za igru i ljuljačka s...

POKOPI NA GROBLJIMA (601)

POKOPI NA GROBLJIMA (601)

ČETVRTAK, 28. RUJNA 2023. KOZALA, 11.30Željko Olujić (1969) DRENOVA, 14.30Branko Magaš (1955) CERNIK-ČAVLE, 15.00Ksenija Broznić (1935) JELENJE, 15.00Šimun Majer (1935) LIČ, 16.00Spomenka Milošević (1951) PETAK, 29. RUJNA 2023. KOZALA, 11.30Božica Pilepić...

Pin It on Pinterest