Zaklada Sveučilišta u Rijeci nagradila najistaknutije znanstvenike i umjetnike

14.12.2022. 14:15 | Novosti, Rijeka, Rijeka & Regija

Foto: PGŽ

U Akvariju sveučilišnoga Kampusa održana je svečanost uručivanja Nagrada Zaklade Sveučilišta u Rijeci i Nagrade za transfer znanja. Nagrada Zaklade dodjeljuje se znanstvenicima i umjetnicima koji su svojim iznimnim doprinosom u radu te javnim i sveukupnim djelovanjem pridonijeli razvoju znanosti i umjetnosti na Sveučilištu u Rijeci, kao i akademskoj i široj zajednici.

“Čast mi je i zadovoljstvo što sam bio svjedok vremena i suradnik akademika Daniela Rukavina koji je imao sjajne ideje. Jedna od njih je moderno i otvoreno Sveučilište na području nekadašnje vojarne. Naša regija ima snažno Sveučilište koje je duboko inkorporirano u zajednicu, a dosadašnja izvrsna suradnja s rektoricom će se nastaviti”, izjavio je župan Zlatko Komadina čestitajući nagrađenima.

Rektorica Sveučilišta u Rijeci Snježana Prijić Samaržija istaknula je da je Zaklada Sveučilišta vizionarski projekt nekadašnjeg rektora, akademika Daniela Rukavine, gradonačelnika Vojka Obersnela i župana Zlatka Komadine. “Iduće godine Zaklada obilježava prvih 20, a Sveučilište 50 godina, dajući veliki doprinos valorizaciji znanja. Zaklada je mjesto koje prepoznaje mnoge i različite talente, a to znanje prikupljamo i kanaliziramo natrag u zajednicu. Hvala vam što naše Sveučilište činite vrjednijim i prepoznatljivijim po svjetskim standardima”, zaključila je u svom obraćanju.

Gradonačelnik Rijeke Marko Filipović čestitao je punoljetnost Zakladi i izrazio zadovoljstvo što su Rijeka, Županija i Sveučilište lideri u Hrvatskoj i u tom segmentu. Istaknuo je da ove institucije u sinergiji promoviraju društvo znanja te pozvao gospodarski sektor da podrži rad Zaklade. Zaklada ne može egzistirati samo na potpori javnih institucija, zaključio je gradonačelnik.

Za kalendarsku 2021. godinu, Nagradu Zaklade Sveučilišta u Rijeci primili su dr. sc. Slobodan Beliga, dr. sc. Franko Hržić i dr. sc. Ivana Lučin u kategoriji najboljih mladih znanstvenika. U kategoriji znanstvenika nagrade su primili prof. dr. sc. Marko Perić, prof. dr. sc. Goran Vukelić i prof. prim. dr. sc. Tomislav Ćabov.

U kategoriji mladih umjetnika nagradu je primila mag. art. Korina Hunjak, u kategoriji umjetnika izv. prof. art. Tomislav Brajnović, dok je nagradu za životno djelo primila Diana Stolac, professor emeritus.

Nagradu za transfer znanja primio je tim u sastavu doc. dr. sc. Paulina Krolo, Lazar Lukačević, mag. ing. aedif, Antonio Bakran, mag. ing. aedif., doc. dr. sc. Natalija Bede Odorčić i izv. prof. dr. sc. Ivan Marović.

Nagrađen je primjer dobre prakse uspješnog transfera znanja pod nazivom “Potpora razvoju inovativnog priključka za spajanje konstrukcijskih elemenata od tankostjenih čeličnih C-profila” u kategoriji Inovacijski projekti.

Najčitanije


Povezane objave

Na Srdočima nestao Sebastian Mušura

Na Srdočima nestao Sebastian Mušura

Nestao je Sebastian Mušura (16) iz Rijeke, u subotu oko 17 sati udaljio se sa Srdoča i otad mu se gubi trag. Njegov nestanak objavljen je i na mrežnim stranicama Nacionalne evidencije nestalih osoba nakon što je prijavljen policiji. Za mladića, rođenog...

POKOPI NA GROBLJIMA (863)

POKOPI NA GROBLJIMA (863)

PONEDJELJAK, 24. LIPNJA 2024. DRENOVA, 10.30: Jelica Lelas (1949) PUNAT, 18.00Anica Orlić  ŽEGOTI, 15.00Mile Todorović (1943) KAMPOR, 18.00Ruža Kuparić (1945) VRPOLJE, 17.00Milka Štrbac (1935) UTORAK, 25. LIPNJA 2024. KOZALA, 14.30Petra Medved...

Hrvatski košarkaši pobijedili Poljsku na turniru u Opatiji

Hrvatski košarkaši pobijedili Poljsku na turniru u Opatiji

Članovi hrvatske košarkaške reprezentacije odmjerili su danas snage s reprezentacijom Poljske u utakmici odigranoj u dvorani "Marino Cvetković", u sklopu međunarodnog turnira. Susret je okončan pobjedom hrvatskih košarkaša rezultatom 82:68.Turnir se u...

POKOPI NA GROBLJIMA (862)

POKOPI NA GROBLJIMA (862)

SUBOTA, 22. LIPNJA 2024. KASTAV: Franjo Jurčević (1943) SV. DUH (OMIŠALJ), 16.00Margareta Pranjić  PONEDJELJAK, 24. LIPNJA DRENOVA, 10.30Jelica Lelas (1949) KAMPOR, 18.00Ruža Kuparić (1945) UTORAK, 25. LIPNJA 2024. KOZALA, 14.30Petra Medved (1955) KOZALA,...

Pin It on Pinterest