ZAHVALNICA EGIPATSKOM KAPETANU ZA HUMANOST: spasio od utapljanja čovjeka koji je pao u more u riječkoj luci

Autor teksta: P. B., Foto: PU primorsko-goranska

U Postaji pomorske i aerodromske policije dodijeljena je zahvalnica Tomislava Dizdara, načelnika Policijske uprave primorsko – goranske, pomorskom kapetanu iuz Egipta, imena Mohamed Refaat Mostaf Elalamy, za pružanje pomoći prilikom spašavanja čovjeka od utapljanja u moru u riječkoj luci prije desetak dana, 15. prosinca.
Kapetan je, naime, zajedno s policijskim službenikom ove policijske postaje Damirom Klasićem pomogao izvući na obalu čovjeka koji se našao u pogibeljnoj situaciji.

Zahvalnicu mu je uručio Damir Brnas, načelnik Postaje pomorske i aerodromske policije, zahvalivši mu za nadasve human i nesebičan čin. Također, kao znak pažnje Turističke zajednice, načelnik mu je uručio i Monografiju grada Rijeke kao prijestolnice kulture 2020. godine i Ilustrativnu zbirku o povijesti riječkog karnevala.

Kapetan, egipatski državljanin, navodi da je pomorac 13 godina i da zaista uživa u poslu kojeg radi. Doduše, dugo je odvojen od obitelji, jer provede i do sedam mjeseci na brodu. Za svoj humani čin skromno kaže da je to bila njegova dužnost, pomoći unesrećenom čovjeku u nevolji.

Zahvalio se na prigodnom prijemu kojim je bio ugodno iznenađen, navodeći da će mu Rijeka i njeni građani ostati u lijepom sjećanju.

O samoj akciji spašavanja možete više pročitati na poveznici

 

 

Povezane objave

Na riječkom Korzu obilježen Svjetski dan nepušenja

Na riječkom Korzu obilježen Svjetski dan nepušenja

Otvorenjem izložbe radova učenika riječkih osnovnih škola na postamentima na Korzu, obilježen je Svjetski dan nepušenja.Ovogodišnji Svjetski dan nepušenja obilježava se 31. svibnja, a ove godine, prema odluci Svjetske Zdravstvene organizacije, pod motom...

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (148)

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (148)

UTORAK, 17. svibnja DRENOVA, 15.00Raza Kurtović (1937) DRENOVA, 13.00Nikola Veselin (1934) SRIJEDA, 18. svibnja TRSAT, 13.30Damira Jelušić (1939) KOZALA, 14.30Zorislav Kenji (1945) ČETVRTAK, 19. svibnja DRENOVA, 14.30Grozda Bareta (1937) Podatke je...

Pin It on Pinterest