Za najmlađe pacijente crikveničke Thalassotherapije preuređen prostor i izgrađeno dječje igralište

Foto: PGŽ

Za najmlađe pacijente Thalassotherapije Crikvenica preuređen je prostor i izgrađeno dječje igralište što će im boravak u tom najvećem centru za stacionarnu respiratornu rehabilitaciju djece u Hrvatskoj učiniti ugodnijim.
Odjel godišnje posjeti oko 700 djece koji na rehabilitaciji provode između 14 i 21 dan. Investiciju vrijednu 130.000 eura, u čemu je Primorsko-goranska županija sudjelovala sa 106.000 eura, obišli su zamjenica župana Marina Medarić, ravnateljica Thalassotherapije Crikvenica Nataša Manestar, predsjednik Upravnog vijeća Mario Kružić te, među ostalima, predstavnici izvođača radova i nadzora.
Radovi su obuhvaćali zamjenu podnih obloga odjela kao i područne škole koja djeluje unutar bolnice, ličenje prostorija te djelomičnu zamjenu unutarnjih vrata odjela.

“Ovo je velika investicija jer se dugi niz godina nije ulagalo nego se samo održavao prostor i bilo je “zrelo” za adaptaciju s kojom nastavljamo. Izuzetno mi je drago da smo prvenstveno uz pomoć Primorsko-goranske županije i donacija, uspjeli napraviti i dječje igralište, koje će djeci dodatno olakšati boravak u bolnici jer oni su kod nas 21 dan što nije malo”, rekla je ravnateljica Nataša Manestar te najavila da se u ovoj godini planira i kupnja novih kreveta za dječji odjel.

Dožupanica Medarić istaknula je kako je ovo nastavak dugogodišnji značajnih ulaganja u ovu županijsku zdravstvenu ustanovu, a posebno vrijednim u ovoj investiciji je upravo uređenje dječjeg igrališta, budući je boravak na zraku i uz more zbog prirode njihovih bolesti izuzetno važan.

Osim boravka na odjelu, Thalassotherapia Crikvenica omogućuje boravak djeteta s roditeljem u hotelskim sobama ili apartmanima. Također, od 2004. godine u sklopu Odjela djeluje i područno odjeljenje Osnovne škole Zvonka Cara Crikvenica kako školska djeca za vrijeme liječenja ne bi gubila kontinuitet u nastavi. Dječji odjel uključen je u akciju “Za osmijeh djeteta u bolnici”, koju organizira Savez društava Naša djeca Hrvatske, Hrvatsko društvo za preventivnu i socijalnu pedijatriju, Hrvatska udruga medicinskih sestara i pedijatrijskih sekcija, a od 2009. godine nosi počasni naziv Dječji odjel Thalassotherapije Crikvenica – Prijatelj djece.

Najčitanije


Povezane objave

Uručena županijska priznanja najuspješnijim umjetnicima

Uručena županijska priznanja najuspješnijim umjetnicima

Župan Zlatko Komadina dodijelio je u Kući halubajskega zvončara nagrade Primorsko-goranske županije za unapređivanje kvalitete kulturnog stvaralaštva za 2023. godinu.Za uspjehe na državnoj razini, nagrade su primili Pjevački zbor mladih Kaplan, Gradsko...

POKOPI NA GROBLJIMA (859)

POKOPI NA GROBLJIMA (859)

SRIJEDA, 19. LIPNJA 2024. TRSAT, 13.30: Milana Jakšić (1937) KOZALA, 14.30Marija Šlosar (1928) DRENOVA, 14.30Elizabeta Kubaša (1936) DRENOVA, 13.30Ljuba Blažević (1959) DRENOVA, 12.30Vlado Stiperski (1951) BRSEČ, 15.00Srećko Uhač (1940) HRELJIN,...

Pin It on Pinterest